Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šafářová si v Moskvě o titul nezahraje

Moskva - Tenistka Lucie Šafářová vypadla druhý týden po sobě v semifinále turnaje WTA. V Moskvě, kde bude za dva týdny bojovat ve finále Fed Cupu, prohrála duel o postup do finále s Estonkou Kaiou Kanepiovou 7:6, 4:6 a 3:6. Zopakovala tak svůj výsledek z Lince. Kvůli porážce přišla sedmadvacátá hráčka světa Šafářová o možnost oplatit semifinálovou prohru z minulého týdne Slovence Dominice Cibulkové. Turnajová osmička, jež v Linci prohrála v boji o titul s Petrou Kvitovou, v druhém semifinále deklasovala 6:0 a 6:2 Rusku Jelenu Vesninovou. Cibulková tak postoupila do svého druhého finále za sebou a čtvrtého v kariéře, na premiérový titul stále čeká. Kanepiová vyhrála loni v Palermu.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Čtyřiadvacetiletá Šafářová o dva roky starší Kanepiovou porazila ve čtyřech předchozích duelech a dobře začala i dnes. V prvním setu sice nevyužila podání na zisk sady za stavu 5:3 a dovolila soupeřce vyrovnat, tie-break však Češka vyhrála 7:4.

Hned na úvod druhého setu ale Šafářová ztratila servis a Kanepiová už výhodu brejku do konce sady nepustila.

Rozhodující set byl vyrovnaný do stavu 2:2. Poté stále více chybující Šafářová, jež hrála s obvázaným pravým stehnem, ztratila tři gamy v řadě a byla na pokraji vyřazení. Za stavu 2:5 ještě dokázala Estonce vzít podání a udržela si naději na obrat, v následujícím gamu však neudržela svůj servis a Kanepiová díky pátému proměněnému mečbolu postoupila do finále.

"Byl to dobrý zápas z obou stran, ale koncem druhého setu mi začaly docházet síly a to byl asi rozhodující bod. Soupeřka se během zápasu zlepšovala, zatímco ke konci jsem byla víc unavená a udělala víc chyb," řekla Šafářová. Obvaz na noze vysvětlila tím, že má trochu natažený zadní stehenní sval. "Ale není to nic vážného," uvedla.

Mužské finále bude srbskou záležitostí. Titul bude obhajovat Viktor Troicki v duelu s nejvýše nasazeným Jankem Tipsarevičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články