Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šafářová si v Cinncinnati čtvrtfinále nezahraje. Skončil i Djokovič

Cincinnati (USA) – Simona Halepová se začíná stávat neoblíbenou soupeřkou Lucie Šafářové. Česká tenistka totiž se světovou dvojkou, která za poslední rok vyhrála osm turnajů WTA, pohrála i třetí zápas v řadě, když na turnaji v Cincinnati v boji o čtvrtfinále rumunské favoritce podlehla ve dvou setech 4:6 a 5:7. Překvapivě vypadl i Novak Djokovič, který nestačil na Tommyho Robreda 6:7 a 5:7.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Al Behrman

Předchozí dvě porážky od rodačky z Constanty utrpěla Šafářová až po třísetové bitvě, tentokrát k další takové neměla daleko. První sadu rozhodl brejk Halepové v pátém gamu, ve druhé sadě si obě soupeřky vzájemně sebraly několikrát servis, ale od stavu 5:4 pro českou dvojku získala poslední tři gamy Rumunka. 

Šafářová, jež v prvním kole vyhrála nad bývalou jedničkou Venus Williamsovou, tak další velký skalp v Cincinnati nezískala. 

Ve 3. kole dohrál překvapivě také lídr světového žebříčku Novak Djokovič a kariérní Golden Masters nezkompletuje ani letos. Cincinnati je posledním z devíti turnajů Masters 1000, který zatím nevyhrál, a nevyhraje ani v této sezoně.

Srbský tenista podlehl poprvé po devíti letech Tommymu Robredovi ze Španělska, tentokrát po setech 6:7 a 5:7. Po triumfu na wimbledonské trávě Djokovič ani na druhém turnaji za sebou na betonu nepřešel přes 3. kolo. V minulém týdnu brzy vypadl v Torontu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati v USA (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Wawrinka (3-Švýc.) - Čilič (14-Chorv.) 3:6, 6:0, 6:1, Benneteau (Fr.) - Janowicz (Pol.) 7:5, 6:1, Robredo (16-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (8:6), 7:5, Raonic (5-Kan.) - Johnson (USA) 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (7:4).

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo: Halepová (2-Rum.) - Šafářová (16-ČR) 6:4, 7:5, Šarapovová (5-Rus.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 7:6 (7:2), Jankovičová (8-Srb.) - Stephensová (USA) 7:6 (7:4), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články