Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová se vrátila z Melbourne, ve čtyřhře plánuje další turnaje

Prostějov - Jeden cíl navíc si pro letošní sezonu přidala tenistka Lucie Šafářová. Po vítězství ve čtyřhře na grandslamovém Australian Open spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou uvažuje, že se pokusí probojovat na Turnaj mistryň v deblu. A ráda by jednou grandslam vyhrála i ve dvouhře. "Věřím, že tento deblový úspěch proměním v budoucnu i v singlový titul. Těším se už na další turnaje," řekla Šafářová.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

S novou spoluhráčkou hrály v Melbourne vůbec poprvé v kariéře a teď jsou domluveny na další spolupráci. Ve čtyřhře se objeví v Indian Wells a v Miami. "V plánu máme i další turnaje," řekla Šafářová. Na turnajích v Dubaji a Dauhá ale osmadvacetiletá tenistka zasáhne do čtyřhry s Karolínou Plíškovou.

Teprve postupem času Šafářové dochází, jak velký úspěch titul ze čtyřhry na grandslamu je. "Je to krásný pocit. Prostě nám všechno sedlo. Jak jsme se poznávaly, tak jsme hrály lépe a lépe," řekla Šafářová, která se loni v říjnu na turnaji v Moskvě rozešla s deblovou partnerkou Anastasií Pavljučenkovovou, neboť ta se směrem k olympiádě v Riu rozhodla hrát s krajankou Allou Kudrjavcevovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová: Snad jednou vyhraju grandslam i ve dvouhře

První grandslamový triumf ve čtyřhře brněnská rodačka náležitě oslavila. Hned po odchodu z kurtu si připila šampaňským a následně čekalo vítězky pohoštění v hráčské restauraci. "Na oslavu jsme měly rezervovaná místa ve večerním klubu v Melbourne. Nebylo to nic divokého. Trochu jsme si zatančily a povykládaly," popsala.

Šafářová se tentokrát omluvila ze zápasu 1. kola Fed Cupu (v Kanadě) a nyní se už chystá na další turnajový program. "V sobotu jedu do Antverp," dodala Šafářová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články