Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šafářová se už zapojila do tréninku fedcupového týmu

Brno - Jednička českého fedcupového týmu Lucie Šafářová se dnes poprvé zapojila v Brně do přípravy tenistek před víkendovým utkáním s Německem. Po odeznění horečky Šafářová dopoledne trénovala bez úlev, odpoledne měla na programu odpočinek a čekala ji lékařská kontrola. Zbývající české hráčky Petra Kvitová, Lucie Hradecká i Květa Peschkeová si už podle nehrajícího kapitána Petra Pály zvykly na nový taraflexový povrch. Na něm se budou hrát o víkendu zápasy vůbec poprvé.

"Cítím se po tréninku v pohodě. Doufám, že se už nemoc nevrátí. Čtyřdenní tréninkový výpadek by neměl ovlivnit moji výkonnost," uvedla na tiskové konferenci Šafářová.

Petr Pála po třech dnech nejistoty návrat Šafářové uvítal. "Hrála v naprosté pohodě a přestávka na ní nebyla znát. Ještě záleží, jak na tom bude odpoledne. Důležité bude, aby se jí teplota nevrátila, nebyla zesláblá a mohla o víkendu nastoupit," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Německý tým před utkáním Fed Cupu

"Povrch se sice postupně při herním zatížení mění, ale rozhodně ne tak rychle, jako ten bývalý při utkání se Slovenskem před dvěma lety. Tehdy byl při trénincích pomalý, ale při zápasech se výrazně zrychlil a kontrola míčů na něm byla obtížná. Hráčky jsou s povrchem spokojeny," konstatoval Pála.

Německý tým si věří i bez Lisické

V plné přípravě v dějišti utkání jsou i německé soupeřky. Na tiskové konferenci nehrající kapitánka Barbara Rittnerová prohlásila, že družstvo se ani při absenci nejlepší hráčky Sabine Lisické necítí oslabené. "Šance obou týmů jsou otevřené. Ovšem psychický tlak v podobě domácího prostředí a divácké podpory necháme našim soupeřkám," uvedla Rittnerová.

Týmová jednička Andrea Petkovicová vidí šance na postup také jako vyrovnané. "Bude záležet na momentálních okolnostech, žebříčkově jsme na tom přibližně stejně. Povrch není ani příliš rychlý, aby na něm rozhodovalo pouze podání, ani pomalý. Vyhovuje mi to a diváci mohou očekávat zajímavé výměny," uvedla Petkovicová.

Ve své kariéře odehrála na turnajích řadu dvouher se současnou českou deblovou jedničkou Peschkeovou, která se provdala do Německa a Rittnerová jí svědčila na svatbě. "Přemlouvala jsem Květu, aby si vzala německé občanství a mohly jsme spolu hrát debly i ve Fed Cupu. Neuspěla jsem. Květa mi řekla, že má sportovní srdíčko v České republice," vyprávěla německá kapitánka.

Andrea Petkovičová
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články