Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová se konečně chytla. A hodně jí pomohli diváci

Praha - Na šestý pokus se letos tenistka Lucie Šafářová dočkala vítězství ve dvouhře. Po zdravotních komplikacích, kvůli kterým vynechala úvod sezony, se mohla radovat ze singlové výhry až na turnaji v Praze.

Sport
zdroj: ČT4

Loňská finalistka Roland Garros v 1. kole Prague Open porazila Kolumbijku Marianu Duqueovou 3:6, 6:3 a 6:3. "Nevyvíjelo se to ze začátku dobře, ale o to víc jsem bojovala, aby to dobře dopadlo. Pak jsem začala hrát výborně a jsem strašně ráda, že jsem to první vítězství získala právě v Praze," řekla Šafářová.

Na turnaji na pražské Spartě vyhrála poprvé od svého triumfu na tehdejší akci ITF v roce 2013. Loni a předloni vypadla vždy v 1. kole. Šafářové se sice od únorového návratu na kurty dařilo v deblu, ale v singlu ne a ne uspět. Pětkrát v řadě prohrála, proto nyní cítila velkou úlevu. "Strašně velkou. I podpora diváků byla úžasná a hrozně jsem si to tam užila," uvedla.

Zápas se stou hráčkou žebříčku WTA Duqueovou ale nerozjela ideálně. Po prvním prohraném setu se musela hodně burcovat. "Říkala jsem si, že to není možný. Už nechci další porážku! Byla jsem odhodlaná tam nechat všechno," řekla. Za pomoci publika bojovala a obrat nastal v šesté hře druhé sady. Vzala soupeřce servis a dostala se do pohody.

Nyní chce Šafářová vylepšit bilanci s Hradeckou

"Chytla jsem se, začala jsem hrát agresivněji a bez chyb. Předtím jsem dělala hodně nevynucených chyb z returnu," popsala. "Pak už jsem byla dominantní, tvořila jsem hru a hrála trpělivě." Ve středu se ve 2. kole střetne s Lucií Hradeckou, se kterou má pozitivní bilanci 3:0. "Pokusím se ji ještě vylepšit," usmála se.

Po delší době bude hrát dva zápasy po sobě a neví, v jakém bude rozpoložení. "Teď po zápase jsem šťastná, cítím se super. Ale uvidíme, s čím se ráno probudím," řekla Šafářová. Na výhru v turnaji nemyslí. "Bylo by samozřejmě hezké doma zvítězit, ale to je ještě hodně daleko," uvedla vítězka šesti podniků WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články