Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová sahala po vyřazení Šarapovové, odvrátila osm mečbolů

Miami - Osm mečbolů odvrátila tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Miami v utkání 3. kola s Marií Šarapovovou, než čtvrté nasazené Rusce podlehla 4:6, 7:6, 2:6. Bývalá světová jednička se mohla radovat z postupu do osmifinále až po dvou hodinách a 56 minutách.

Lucie Šafářová a Maria Šarapovová na turnaji v Miami
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Kvůli tomuhle hraju tenis," napsala po utkání Šarapovová na čočku kamery. Ruská hráčka mohla ukončit zápas už v tie-breaku ve druhém setu, ale Šafářová oba její mečboly odvrátila. Uspěla až v dlouhém osmém gamu třetí sady, v němž Šafářová dlouho vzdorovala a díky řadě vítězných míčů "přežila" dalších šest mečbolů.

"Trefovala neuvěřitelné míče. Další. A další. Říkala jsem si, kolik šancí ještě přijde?" uvedla Šarapovová po utkání, které zakončila česká tenistka forhendem do sítě. Se čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou prohrála Šafářová potřetí v kariéře, porazila ji jedinkrát v roce 2010 na antuce v Madridu.

Další soupeřkou Šarapovové bude Belgičanka Kirsten Flipkensová, která měla naopak hladký postup, neboť Němka Sabine Lisická k utkání kvůli nemoci nenastoupila.

Končí i Záhlavová-Strýcová

Sedmadvacetiletá Češka promarnila v duelu s Elinou Svitolinovou vedení 4:1 ve druhém setu a nakonec ukrajinské soupeřce podlehla 6:4, 4:6 a 1:6. Záhlavová-Strýcová získala první set za 48 minut a zdálo se, že má na dosah další vylepšení svého maxima v Key Biscayne. Ve druhém setu ale od stavu 4:1 nezískala ani hru a v rozhodující třetí sadě uhrála své podání jen jednou. Soupeřka duel uzavřela při svém servisu čistou hrou.

O postup do osmifinále musela nečekaně bojovat světová jednička Serena Williamsová. Americká hvězda potřebovala tři sety, aby zdolala dvacetiletou Francouzku Caroline Garciaovou 6:4, 4:6, 6:4. Williamsová, která hraje první turnaj po měsíční pauze, udělala 41 nevynucených chyb a sedm dvojchyb. "Umím hrát stokrát líp. Takových chyb. Takhle nehrají profesionálové, možná amatéři," kála se šestinásobná vítězka turnaje, která loni ve finále porazila Šarapovovou.

Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo: Šarapovová (4-Rus.) - Šafářová (26-ČR) 6:4, 6:7 (7:9), 6:2, Vandewegheová (USA) - Stosurová (16-Austr.) 5:7, 7:5, 7:5 Svitolinová (Ukr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 4:6, 6:4, 6:1, Li Na (2-Čína) - Keysová (USA) 7:6 (7:3), 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo: Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Niculescuová, Zakopalová (Rum./ČR) 6:3, 7:5.

Muži, dvouhra - 3. kolo: Djokovič (2-Srb.) - Mayer (Něm.) bez boje, Tsonga (11-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 7:6 (8:6), 7:5.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články