Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou se ve finále čtyřhry utkají s Ruskami

Singapur – Lucie Šafářová si zahraje finále Turnaje mistryň ve čtyřhře. Spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou dokázaly v semifinále vyřadit francouzskou dvojici Caroline Garciaová, Kristina Mladicová po setech 6:3 a 7:5. Ve druhé sadě přitom vítězky prohrávaly už 2:5, dokázaly však průběh duelu otočit a nakonec i postoupit do finále. Z druhého semifinále se do posledního utkání probojoval ruský pár Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou poté, co přehrály švýcarsko-indický pár Martinu Hingisovou se Sanií Mirzaovou 3:6, 6:2 a 10:6.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyhrály poosmnácté v řadě

Na úvod utkání sice přišla Šafářová o servis, ale vzápětí získaly s americkou partnerkou brejk zpět. Matteková-Sandsová nenechala soupeřky neustálým pohybem na síti v klidu a Šafářová hrála výborně odzadu a ukázala i skvělý reflex na síti. V osmé hře připravily o servis Mladenovicovou a Šafářová se při setbolu zaskvěla přesným lobem.

Ve druhé sadě prohrála podání Matteková-Sandsová ve čtvrté hře a zdálo se, že utkání rozhodne super-tiebreak. Za stavu 2:5 se ale Šafářová s Američankou nadechly jako v 1. kole k obratu. Odvrátily tři setboly, získaly pět her v řadě a po proměněném prvním mečbolu slavily po hodině a půl vítězství.

"Je to neuvěřitelné. Odehrály jsme další těžký zápas. Hrály jsme dostatečně agresivně, zůstávaly pozitivní a dobře se bavily," usmívala se Šafářová. "Naše spojení s Bethanií je jednoduše magické," doplnila.

Lucie Šafářová: "Hrály jsme s nimi na US Open i v Pekingu a přišlo mi, že tady hrály nejlépe. Mohlo to dopadnout tak i tak. Dobře jsme zvládly koncovky, dobře jsme se doplňovaly a zakončit sezonu výhrou na Masters by bylo úžasné."

Soupeřkami Šafářové s Mattekovou-Sandsovou budou ve finále buď obhájkyně titulu Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie, nebo ruské olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Devětadvacetiletá Šafářová může být první českou vítězkou čtyřhry na Masters po 19 letech. Naposledy to dokázala Jana Novotná v páru s Američankou Lindsay Davenportovou v roce 1997.  "Bylo by krásné na to navázat. Doufejme, že se historie bude opakovat," řekla Šafářová.

Rusky otočily duel proti Hingisové s Mirzaovou

V druhém semifinále zdolaly Rusky Makarovová s Vesninovou 3:6, 6:2, 10:6 loňské šampionky Švýcarku Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou z Indie. Tento pár se po srpnovém rozchodu dal dohromady pouze pro Singapur a semifinálové vyřazení může stát Mirzaovou pozici deblové světové jedničky. V případě finálového triumfu ji v čele vystřídá Matteková-Sandsová.

Čtyřhra - semifinále:

Šafářová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 6:3, 7:5,

Makarovová, Vesninová (4-Rus.) - Hingisová, Mirzaová (2-Švýc./Indie) 3:6, 6:2, 10:6. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články