Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová prohrála v Tokiu ve 3. kole se Šarapovovou

Tokio - Tenistka Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve třetím kole. Česká hráčka trápila světovou dvojku Rusku Marii Šarapovovou především ve druhé sadě, ale měla problémy s podáním a s Ruskou prohrála 2:6 a 6:7.

Lucie Šafářová
zdroj: ISIFA/Gettyimages Editorial autor: Robert Laberge

Levou rukou hrající Šafářová hned vzala favoritce podání, ale pak často chybovala. Pětkrát v řadě ztratila servis a prohrávala 2:6 a 0:3. Dokázala se zvednout a dvakrát dokonce podávala na zisk druhé sady, ale neměla ani jeden setbol.

V koncovce světovou sedmnáctku opět podání zradilo. Za stavu 6:5 udělala Šafářová dvě dvojchyby, o servis posedmé v utkání přišla a další dvojchybou začala tie-break, který ztratila poměrem 5:7. Šarapovová zápas ukončila esem.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech a ušetřila síly. Druhý set byl dost vyrovnaný, protože soupeřka se hodně zlepšila," řekla v rozhovoru na kurtu ruská tenistka, kterou ve čtvrtfinále čeká Australanka Samantha Stosurová.

Pětadvacetiletá Šafářová prohrála s o dva měsíce mladší Šarapovovou poprvé v kariéře. Předloni v Madridu bývalou světovou jedničku porazila. Letos měly hrát na stejném turnaji znovu, ale Češka kvůli zranění ke 3. kolu nenastoupila.

Azarenkové se točila hlava, přesto Vinciovou porazila

Hlavně kvůli zdravotním potížím se na kurtu trápila světová jednička Viktoria Azarenková, kterou v duelu proti Italce Robertě Vinciové sužovaly závratě. Přesto běloruská tenistka zvítězila 6:4 a 6:2. "Mezi výměnami se mi motala hlava. Snažila jsem se proto míče co nejrychleji ukončovat," uvedla Azarenková, které během pauzy lékař měřil tlak. "Dorazila jsem krátce před turnajem a není mi dobře. Snažím se šetřit, nevím, co to je. Snad to brzo zjistím a zbavím se toho," řekla. Její další soupeřkou bude Němka Angelique Kerberová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články