Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Šafářová předčasně ukončila sezonu. Lehký rok to nebyl, přiznala

Lucie Šafářová ukončila po turnaji v Québecu sezonu. Bývalá finalistka Roland Garros neuvedla, jestli bude v kariéře pokračovat. "Sezona 2018 pro mě končí trochu brzy. Nebyl to lehký rok s vleklými zdravotními problémy, přesto jsem si užila hodně zábavy. Budu mít hodně vzpomínek z kurtu i mimo něj. Nejoblíbenější částí byl návrat týmu Bucie," napsala jednatřicetiletá Šafářová.

Lucie Šafářová
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamů ve čtyřhře, se letos představila ve Wimbledonu po více než roce.

Šafářová letos vynechala od dubna tři měsíce a pak omezovala program. Po Wimbledonu hrála jen v Montrealu, na US Open a v Québecu. V roce 2018 odehrála pouze jedenáct turnajů s bilancí 12 výher a 11 porážek.

Na závěr svého oznámení na sociálních sítích Šafářová poděkovala fanouškům za podporu. O svém dalším působení na tenisové scéně se nezmínila.

V Paříži, Wimbledonu i na US Open ale naznačovala, že přemýšlí o konci kariéry. Rozhodnutá nebyla a pokračování nechávala otevřené. "Nechci říkat nic, je to závislé na zdravotním stavu," řekla na antukovém Roland Garros a po výhře v 1. kole v New Yorku brněnská rodačka dodala: "Bude dost záležet na mém žebříčku (dvouhry)." Bývalá pátá hráčka světa je aktuálně na 91. místě.

Předčasně ukončila sezonu i v minulém roce, a to kvůli zánětu šlachy v levém zápěstí. Letos léčila virózu, pak bakteriální infekci a k tomu bolesti kloubů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články