Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Šafářová postoupila v Paříži do čtvrtfinále

Paříž - Tenistka Lucie Šafářová ve 2. kole turnaje v Paříži porazila nasazenou čtyřku Italku Francescu Schiavoneovou 7:5 a 6:2. Přehrála tak možnou soupeřku dubnového semifinále Fed Cupu, v němž česká reprezentace změří síly právě s Itálií. Zároveň vyrovnala vzájemnou bilanci zápasů se Schiavoneovou na 2:2. Ve čtvrtfinále narazí na turnajovou šestku Izraelku Šahar Peerovou.

Před turnajem sice Šafářová čekala na vítězství přes měsíc, v Paříži však dokazuje, proč je českou jedničkou. V souboji s 18. hráčkou světa téměř nechybovala a favorizovanou soupeřku dostávala stále pod větší tlak. To se potvrdilo v závěru první sady, kdy Šafářová sebrala Italce klíčové podání a vyhrála 7:5. V druhé sadě na kurtu již dominovala.

"Chtěla jsem hrát co nejagresivněji, aby musela Francesca co nejvíce běhat. A vyplatilo se," uvedla Šafářová po zápase v rozhovoru pro Eurosport. "Poslední týdny mě trápily zdravotní problémy. Teď už se ale cítím velmi dobře, což se projevuje i na mé hře. Snad to vydrží," dodala česká reprezentantka, kterou trápila minulý týden horečka a poté prohrála svůj sobotní duel ve Fed Cupu s Annou-Lenou Grönefeldovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články