Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Šafářová po Turnaji mistryň: Doufám, že mě to nakopne do další sezony. A to i v singlu

Singapur – Nechybělo moc a Lucie Šafářová se mohla spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou radovat z deblového triumfu na Turnaji mistryň. Na vítězství sice nedosáhly, ale Šafářová by si ráda alespoň přenesla výtečnou formu i do příštího ročníku, a to také ve dvouhře. "Doufám, že mě to nakopne do příští sezony, abych se škrábala nahoru v singlu stejně jako v deblu," přeje si česká tenistka.

Šafářová by ráda přidala i singlové úspěchy
zdroj: Reuters

Šafářová letos začala sezonu po nemoci a ve dvouhře se propadla v žebříčku z devátého až na 63. místo světového žebříčku. Ve čtyřhře ale s Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyři turnaje včetně grandslamového US Open a přidaly další dvě finálové účasti.

"Teď je potřeba si odpočinout a udělat hodně dobrou přípravu. Jsem odhodlaná do toho jít. Nebude to jednoduchá cesta, ale fyzicky se zase cítím dobře," řekla Šafářová po finále Turnaje mistryň, v kterém s Američankou prohrály s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou po setech 6:7 a 3:6.

Už loni si Šafářová deblem pomohla. Hned na Australian Open prohrála ve dvouhře v 1. kole, ale čtyřhru v Melbourne s Mattekovou-Sandsovou vyhrály. "Po vyřazení v singlu jsem byla hrozně smutná, ale v deblu jsem poprvé vyhrála grandslam, a tak mě to nakoplo do singla, až jsem měla nejlepší sezonu v kariéře," vzpomínala na rok 2015, v kterém se zaskvěla finálovou účastí na Roland Garros.

Čtyřhra pomáhá udržet Šafářovou v zápasovém rytmu, který po několika prohrách v prvních kolech ztratila. "Člověk může trénovat, jak dlouho chce, ale pak přijde na zápas, kde jsou najednou okolo rozhodčí, diváci - a to je něco jiného. Když člověk zápasy nemá, tak mu to hodně chybí. Není dost důrazný a prohraje. V deblu to není to samé, ale aspoň si držíte nějakou úroveň," konstatovala Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Matteková-Sandsová, Šafářová - Makarovová, Vesninová

Zdravotní potíže řešila od loňského září do letošního února. Poté zvládla zbytek sezony a i finále debla na Turnaji mistryň je pro ni odměnou. "Na to, že to byl první rok po tak dlouhé nemoci, tak můžu být spokojená. V deblu absolutně skvělý, v singlu bych chtěla být výš, ale jsem zdravá a šťastná," usmála se.

Rok navíc vyšperkovala olympijskou medailí. S Barborou Strýcovou získaly v Riu bronz. "Je speciální. Těžko se to hodnotí, ale možná je víc medaile," porovnávala brněnská rodačka olympijský kov a grandslamový deblový titul.

Další vysoké cíle mají s Mattekovou-Sandsovou i ve čtyřhře. Třeba vyhrát Wimbledon, který jim ve sbírce jediný chybí. "První bude Australian Open, kde jsme získaly první společný grandslamový titul. Wimbledon máme v hledáčku. Uděláme, co bude v našich silách a zkusíme získat i tuhle trofej," řekla Šafářová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články