Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářová po boji podlehla světové jedničce

Madrid - Česká tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Madridu ve třetím kole. Nad její síly byla světová jednička Dinara Safinová, se kterou prohrála po setech 0:6, 6:4 a 3:6. Na turnaji s dotací 3,5 milionu dolarů tak už nemá český tenis zastoupení. V mužském turnaji, patřícím do série Masters, se na postup do čtvrtfinále vůbec nenadřel nejvýše nasazený Rafael Nadal. Jeho německý soupeř Philipp Kohlschreiber totiž k utkání kvůli zranění levé nohy ani nenastoupil.

Jako na houpačce si musela připadat Šafářová ve svém čtvrtém vzájemném souboji se Safinovou. I když Rusku dvakrát v minulosti porazila, začátek duelu jasně ukazoval, kdo má lepší aktuální formu. Safinová v prvním setu povolila české hráčce vyhrát jen devět výměn.

Brněnská rodačka se ale nevzdala a ve druhém setu využila slabší chvilky své soupeřky ke dvěma využitým brejkům a vedení 4:0. Sadu pak dovedla do vítězného konce a brzy vedla i v té rozhodující 2:0. Safinová však prokázala, proč je aktuální světovou jedničkou, a šňůrou pěti gamů definitivně otočila výsledek ve svůj prospěch. V dalším kole ji čeká Ukrajinka Aljona Bondarenková.

Mezi posledních osm postupují favorité

Podobně jako Kohlschreiber proti Nadalovi nenastoupí ani Nikolaj Davyděnko do večerního duelu proti Andymu Roddickovi. Mezi nejlepší osmičkou naopak nechybí zbylí favorité Roger Federer, Andy Murray a Novak Djokovič. Všichni porazili své soupeře ve dvou setech.

Federer oplatil Jamesi Blakeovi porážku z olympijského čtvrtfinále. Americkému soupeři tentokrát na antuce nedal šanci a vyhrál 6:2 a 6:4. Domácí Tommy Robredo sehrál s Britem Murraym vyrovnanou partii jen v prvním setu, poté si světová trojka už jasně došla pro postup díky vítězství 7:5 a 6:1. Djokovič zdolal nepříjemného Itala Andrease Seppiho dvakrát 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články