Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Šafářová na titul v Paříži nedosáhla

Paříž - Tenistka Lucie Šafářová ani napodruhé turnaj v Paříži nevyhrála. Ve finále podlehla nejvýše nasazené Rusce Jeleně Dementěvové 7:6, 1:6 a 4:6. Rozhodující utkání o titul prohrála ve francouzské metropoli i před třemi lety. Z titulu ve čtyřhře se naopak radovaly české tenistky Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Jejich soupeřky a první nasazené hráčky Cara Blacková s Liezel Huberovou totiž do finále nenastoupily. Blackovou na kurt nepustilo podle informací pořadatelů krvácení z nosu.

Šafářová po celý týden předváděla v pařížské hale Pierra de Coubertina výborné výkony a rovněž finále zahájila ve velkém stylu. Vedení 3:0 sice dlouho neudržela, v tie-breaku měla ale pevnější nervy a těsně vyhrála 7:5. Její slabší chvilku však sedmá hráčka světa dokázala okamžitě využít a druhou sadu hladce získala pro sebe poměrem 6:1.

V rozhodujícím setu si hráčky držely servis až do sedmé hry, kdy osmadvacetiletá Ruska učinila rozhodující krok k vítězství. Šafářové se pak sice povedlo odvrátit tři mečboly, podání své soupeřce ale zpět nevzala.

Pro Dementěvovou znamenal tento úspěch již 16. turnajové prvenství, letos se již radovala v Sydney. Šafářová z osmého finále v kariéře odešla počtvrté naprázdno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články