Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šafářová ke kurióznímu setbolu: Něco takového jsem ještě nezažila

Praha – Lucie Šafářová dala vítězstvím v druhé dvouhře finále Fed Cupu nad německou jedničkou Angelique Kerberovou vzpomenout na skvělé výkony a dva body, které získala předloni v O2 areně v boji o trofej proti Srbkám. Zároveň ale během utkání poprvé v kariéře zažila to, že soupeřka přišla o fiftýn kvůli výkřiku v domnění, že vyhrála výměnu. A hned při setbolu v prvním setu.

Šafářová měla za stavu 5:4 při soupeřčině podání výhodu a při výměně se bránila. Kerberová poslala forhend po lajně a vítězně vykřikla. Jenže česká dvojka ještě dokázala vrátit míč do dvorce a získala kvůli nesportovnímu chování Němky technický bod, který znamenal zisk sady.

"Něco takového jsem ještě nezažila. Musím říct, že mě to hodně překvapilo. Událo se to tak strašně rychle, že jsem spíš koukala, co se děje," řekla Šafářová. "Obě jsme věděly, že ona udělala něco proti pravidlům. Byla jsem ráda, že ten bod byl pro mě," dodala s úsměvem.

"Já byl taky rád," připojil kapitán Petr Pála. "Myslím, že to bylo otázkou nervozity. Asi si hodně přála, aby míč vyhrála, a takhle to dopadlo. Mně to občas na lavičce někdy zůstane v puse. Myslím, že je konec, a pak se nutím, abych nezakřičel moc brzo. Už se mi to daří líp než na začátku. Je zajímavé, že hráčce se to stane v takovéhle situaci," dodal.

Pála o posledním kroku:

"Není to fráze, musíme být prostě pořád připraveni. Německé holky jsou silné, balon je na jejich straně. Utkání ještě může být vyrovnané. Už jsme to zažili, holky vědí, o co jde. Proto není potřeba létat někde v oblacích, to člověk může, až se to podaří."

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Pála a Šafářová hodnotí výkon proti Kerberové

Kerberová po kuriózní situaci zmizela v útrobách arény. "Přišla a hned mě brejkla. Takže myslím, že ji to asi moc nerozhodilo. Není to ale určitě příjemné pro hráčku, když se něco takového stane," řekla Šafářová, která následně vyhrála také druhou sadu.

Česká dvojka prý byla podobně nervózní jako jednička Petra Kvitová před prvním duelem. "Na snídani jsme se na sebe smály, že se cítíme podobně. Musím říct, že jsem byla hodně nervózní před zápasem, v šatně, jak člověk čeká, až to začne. Ale během zápasu to ze mě spadlo," uvedla Šafářová.

Pomohly jí i zkušenosti z předchozích dvou finálových klání v letech 2011 v Rusku a 2012 se Srbskem, zatímco Němky hrají o trofej poprvé. "Určitou roli to hrát může. Už když jsem sem přijela, vybavily se mi ty vzpomínky na Srbsko. Hraje se mi tu dobře, domácí publikum mi strašně pomáhá," pochvalovala si Šafářová.

Potěšila ji i legendární Martina Navrátilová, která za českým týmem přišla do šatny. "Je to pocta. Moc si toho vážíme. Tleskly jsme si v šatně, udělaly nějakou fotku. Ale nebyla tu jen ona, i Helena Suková, spousta dalších legend. Je to moc příjemné," dodala sedmadvacetiletá tenistka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články