Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová: Jsem ráda, že jsem pomohla Petře do semifinále

Singapur - Dvojnásobnou radost dnes prožívala tenistka Lucie Šafářová na Turnaji mistryň. V Singapuru ukončila sérii šesti porážek a výhrou nad Angelique Kerberovou z Německa pomohla Petře Kvitové k postupu z Bílé skupiny do semifinále.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP/Joseph Nair

"Jsem šťastná, že jsem tady získala vítězství a ukončila WTA sezonu pozitivně. To je strašný plus, a že jsem ještě pomohla Petře do semifinále, tak aspoň jedna Češka postoupila ze skupiny. I to je příjemné zahřátí na duši," řekla. S Kvitovou se Šafářová po utkání potkala v šatně a společně si plácly. "Říkala, že mi koupí pivo, tak doufám, že budou aspoň dvě," popíchla kamarádku a těšila se na oslavu po finále Fed Cupu, v kterém český tým vyzve Rusky.

Rob Steckley, kanadský trenér Šafářové, ocenil svoji svěřenkyni za výkon i přístup k utkání, do kterého šla s vědomím, že do semifinále už sama postoupit nemůže. "Ne každý tohle dokáže. Svedla to díky svému charakteru, na kterém tolik zapracovala. Dívá se dopředu. Udělala mi velkou radost," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Lucií Šafářovou po utkání s Kerberovou

Po skvěle rozjeté sezoně s titulem v Dauhá a finále na Roland Garros se závěr trošku zvrtl. Ve finále v New Havenu si Šafářová v utkání s Kvitovou natáhla břišní sval a pak vypadla v 1. kole US Open. Následně léčila bakteriální infekci, měsíc nehrála a při návratu přišly další čtyři porážky, včetně dvou na Masters.

Vítězství nad Kerberovou je ta nejlepší náplast, řekla Šafářová

Výhra nad Kerberovou proto Šafářovou i její tým nadchla. "Je to ta nejlepší náplast, která se mohla stát. Už to bylo těžký, snažila jsem se být pozitivní, ale když se vše nevyvíjí správným směrem, tak je to horší a horší. Jsem ráda, že jsem i sama sobě dokázala, že tam pořád jsem a dokážu zvítězit," oddechla si Šafářová.

Její rodiče se ještě v hledišti políbili, tenistka se po zápase spojila se sestrou. Hodně si vážila gratulace od trenéra. "Všichni se mnou prožívají špatné chvíle. Jsem ráda, že s nimi můžu sdílet i ty dobrý," řekla osmadvacetiletá rodačka z Brna.V utkání s Kerberovou měla Šafářová možná výhodu, že věděla, že už nemůže postoupit.

Němku svazovalo, že musí vyhrát set. "Ze začátku byla nervózní. Po prvním setu do toho začala víc chodit, ale já jsem hrála tak dobře, že jsem jí nedala šanci zápas otočit," uvedla Šafářová. "Lehčí hlava je jednodušší, na druhou stranu jsem bojovala se šňůrou porážek, kterou jsem si táhla, a to vždy trošku svazuje. Jsem ráda, že jsem překonala vlastní pochybnost," uvedla.

Dnešek přinesl českým tenistkám dva postupy do semifinále. Vedle Kvitové si o finále zahrají rovněž deblistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. "Konečně tady máme český den," radovala se Šafářová, i když sama vypadla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články