Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Šafářová je v Římě ve druhém kole, v Mnichově postoupil Berdych

Řím - Česká tenisová jednička Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Římě do druhého kola. Třiadvacetiletá Šafářová si na antuce v areálu Foro Italico vedla lépe než před dvěma týdny při Fed Cupu. Ve svém úvodním vystoupení porazila Olgu Govorcovovou z Běloruska 6:2, 6:7 a 6:3. Ve druhém kole narazí na turnajovou dvanáctku Flavii Pennettaovou z Itálie. Svůj úvodní zápas naopak nezvládla Sandra Záhlavová.

Záhlavová prohrála se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou 0:6 a 4:6 a počtvrté za sebou neprošla na okruhu WTA přes první kolo.

Zakopalová vypadla v Estorilu v prvním kole

Tenistka Klára Zakopalová prohrála v Estorilu s Němkou Tatjanou Malekovou 4:6, 5:7 a úvodní zápas nezvládla na druhém turnaji za sebou. Osmadvacetiletá Zakopalová si vyřazením v prvním kole pokazila bilanci z estorilského turnaje. Úvodní zápas na portugalské antuce nezvládla pouze před sedmi lety při premiérovém startu, o rok později prošla do čtvrtfinále a předloni si zahrála v semifinále.

Berdych v Mnichově úspěšně vykročil za obhajobou titulu

Tomáš Berdych v prvním kole v Mnichově porazil domácího Kevina Krawietze dvakrát 6:1. Čtyřiadvacetiletý Berdych snadno potvrdil roli třetího nasazeného a osmnáctiletému soupeři z druhé tisícovky světového žebříčku nedal nejmenší šanci. Krawietze porazil za 45 minut a v dalším kole se utká buď se Slovákem Lukášem Lackem, nebo soupeřem z kvalifikace.

Berdych loni v Mnichově získal dosud poslední ze svých pěti titulů na okruhu ATP. Letos měl další na dosah na Masters v Miami, prohrál však ve finále s Američanem Andym Roddickem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články