Šafářová je v Moskvě ve čtvrtfinále, v Lucemburku Allertová porazila Lisickou

Moskva/Lucemburk - Lucie Šafářová si zahraje na turnaji v Moskvě ve čtvrtfinále. Česká fedcupová reprezentantka, jež měla v prvním kole coby čtvrtá nasazená volno, porazila ve druhém kole 7:6, 6:2 Chorvatku Alju Tomljanovičovou. Úvodní duel naopak v Rusku nezvládla Karolína Plíšková, která v prvním kole prohrála s Kristinou Mladenovicovou z Francie 6:3, 7:5. Dvojnásobné zastoupení bude mít český tenis ve čtvrtfinále turnaje v Lucemburku. Čtvrtá nasazená Barbora Záhlavová-Strýcová porazila Belgičanku Alison van Uytvanckovou 6:4, 7:6 a úspěch ve 2. kole senzačně oslavila i Denisa Allertová. Turnajovou trojku Sabine Lisickou z Německa přehrála 7:5, 6:2.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Sedmadvacetiletá Šafářová vyhrála první vzájemné utkání s hráčkou, jež by měla v nejbližší době začít reprezentovat Austrálii, za hodinu a půl bez ztráty servisu. Sedmnáctá žena světového žebříčku se o semifinále utká s domácí Světlanou Kuzněcovovou, jež v prvním kole vyřadila jinou Češku, Kláru Koukalovou. Se zkušenou Ruskou má Šafářová negativní bilanci 3:4, letos s ní prohrála na Roland Garros.

Sedmá nasazená Plíšková přijela na Kremlin Cup coby vítězka turnaje z Lince a na kurt nastoupila se zatejpovaným stehnem, které si poranila v nedělním finále v Rakousku. Úvodní set rozhodl jediný brejkbol, který 27. hráčka žebříčku nabídla soupeřce hned při svém prvním servisu. Ve druhé sadě už tenistky při podání tak suverénní nebyly. Plíšková o něj přišla dvakrát, po druhém brejku v jedenácté hře už krok srovnat nedokázala a po hodině a 13 minutách s Mladenovicovou první vzájemný duel prohrála.

V Lucemburku se Češkám daří

Jednadvacetiletá Allertová, jež v letošní sezoně získala na turnajích nižší kategorie ITF už sedm titulů, prodloužila svou vítěznou sérii v Lucembursku v součtu s kvalifikací na pět zápasů. V duelu s Lisickou proměnila 145. hráčka světového žebříčku po hodině a 16 minutách první mečbol.

Allertová, jež se letos neúspěšně pokoušela zvládnout kvalifikaci na US Open, v Bukurešti a před týdnem v Linci, se o místo v semifinále utká s pátou nasazenou Američankou Varvarou Lepchenkovou. 

Záhlavová-Strýcová po vyrovnaném průběhu zápasu jasně ovládla tie-break druhého setu, v němž měla za stavu 6:0 první mečbol. Využila až ten druhý, když 79. hráčka světa Van Uytvancková zakončila utkání dvojchybou. Osmadvacetiletá česká tenistka si vylepšila bilanci s dvacetiletou Belgičankou na 2:0. Její další soupeřkou bude Švédka Johana Larssonová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články