Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Šafářová je na US Open ve 3. kole, Rosol skončil

New York - Tenistka Lucie Šafářová si podruhé v kariéře zahraje na grandslamovém US Open třetí kolo. Sedmadvacátá nasazená česká hráčka se do něj dostala po dramatické výhře nad šestnáctiletou Američankou Madison Keysovou 4:6, 7:5 a 6:4. S newyorským turnajem se naopak rozloučil Lukáš Rosol, který prohrál s Kanaďanem s českými kořeny Vaskem Pospisilem hladce ve třech setech 1:6, 2:6, 1:6. O osmifinále bude Šafářová hrát s Rumunkou Monicou Niculescuovou, která vyřadila krajanku a přemožitelku Petry Kvitové Alexandru Dulgheruovou.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Levou rukou hrající Šafářová se nestačila rozkoukat a s Keysovou, až 455. hráčkou žebříčku WTA, prohrávala za sedmnáct minut 0:5. Dokázala sice snížit na 4:5, ale mladá Američanka za podpory publika na dvorci Louise Armstronga set získala. Na začátku druhé sady Šafářová prohrávala 0:2, ale srovnala krok a v koncovce dokázala posunout duel do rozhodujícího dějství. V něm dvakrát přišla o servis, ale vždy si hned vzala podání zpět. Keysovou, která si účast US Open vybojovala v americké kvalifikaci o divoké karty, porazila skoro za dvě a půl hodiny.

"Hrála výborně. Skvěle podávala a má opravdu dobrý forhend, z kterého mě tlačila. Dělala ale lehké chyby z bekhendu, do kterého jsem se jí snažila hrát," řekla Šafářová po utkání. "Musela jsem hodně bojovat a bylo to těžké utkání," dodala. Do třetího kola US Open se Šafářová dostala při svém sedmém startu ve Flushing Meadows podruhé. Poprvé to dokázala před čtyřmi lety, ale dál nedošla.

Ve Vancouveru žijící Pospisil je synem českých rodičů a v hlavní soutěži US Open hraje poprvé v kariéře. Rosol, který je v žebříčku ATP na 65. pozici, tedy o osmdesát míst výše než Pospisil, na soupeře nestačil a zápas úvodního kola prohrál za hodinu a 22 minut.

Kvůli nemoci z US Open odstoupil Robin Söderling. Šestého nasazeného hráče v utkání prvního kola s Irem Loukem Sorensenem nahradil Brazilec Rogerio Dutra da Silva. Söderlinga začaly v úterý trápit bolesti hlavy a břicha a po vyšetření mu lékaři doporučili nehrát. Sedmadvacetiletý Švéd, který v předchozích dvou letech postoupil na US Open do čtvrtfinále, kvůli zdravotním potížím nehrál od začátku srpna.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články