Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Šafářová dohrála na Prague Open už v kvalifikaci

Lucie Šafářová při krátkodobém návratu na kurty prohrála hned v 1. kole kvalifikace turnaje v Praze s Ukrajinkou Anastasijí Soboljevovou po více než dvou hodinách 6:4, 4:6, 3:6. Sedmatřicetiletá Češka se představí ještě ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž získala pět grandslamových titulů. Soboljevová se o postup do hlavní soutěže střetne s Jesikou Malečkovou, jež uspěla jako jediná ze šesti domácích tenistek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lucie Šafářová se rozloučila s domácím Prague Open

Šafářová, která do kvalifikace dvouhry dostala divokou kartu, zápas proti hráčce ze třetí světové stovky nadějně rozehrála. První set získala a ve druhém i ve třetím měla jako první brejk, ale náskok neudržela. V rozhodující sadě za stavu 2:5 ještě při vlastním podání odvrátila dva mečboly, v následujícím gamu už ale kapitulovala.

Finalistka dvouhry na Roland Garros z roku 2015 navázala na červnovou třísetovou porážku v 1. kole turnaje ITF v Doksech a Starých Splavech. Loni v říjnu po čtyřleté pauze porazila v Remeši domácí Yaroslavu Bartashevichovou. ITF ale následně Šafářové oznámila, že nesplnila kompletní podmínky pro návrat do profesionálního tenisu, a bronzová olympijská medailistka ze čtyřhry z Ria de Janeiro 2016 musela z turnaje odstoupit.

Malečková si ve dvou setech poradila s Italkou Dalilou Spiteriovou. Finalistka turnaje z roku 2021 Tereza Martincová nestačila na Švýcarku Conny Perrinovou, v první sadě navíc schytala "kanára". Vypadly také Alena Kovačková, Eliška Ticháčková a Amélie Šmejkalová.

Noskovou i Siniakovou čekají soupeřky z kvalifikace

Nasazená jednička tenisového turnaje WTA v Praze Linda Nosková i dvojka Kateřina Siniaková budou v prvním kole hrát proti soupeřkám z kvalifikace. Na postupující z kvalifikace čekají také držitelky divokých karet Barbora Palicová a Laura Samson. Dominika Šalková nastoupí na antuce v areálu Sparty ve Stromovce proti Zeynep Sönmezové z Turecka, Sára Bejlek narazí na třetí nasazenou Ukrajinku Anhelinu Kalininovou.

Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se na turnaji Livesport Prague Open z dvouhry odhlásila kvůli nabitému programu před olympijskými hrami v Paříži. Ve čtyřhře jsou se Siniakovou nejvýše nasazeným párem a v prvním kole se utkají s Renátou Jamrichovou a Samson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články