Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářová dala Hercogové dva "kanáry" a je v Charlestonu ve finále

Charleston - Tenistka Lucie Šafářová vyhrála bez ztráty jediného gamu semifinále na turnaji v Charlestonu a poprvé po roce si opět zahraje o titul. Pětadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka nadělila dva "kanáry" Slovince Poloně Hercogové. Ve finále ji čeká domácí hvězda a bývalá světová jednička Serena Williamsová, kterou ještě nikdy neporazila.

Šafářové vyšlo semifinále neuvěřitelně. Hercogovou vyprovodila z kurtu za hodinu a čtyři minuty, drtila ji od prvního míčku a na okruhu WTA vůbec poprvé převálcovala soupeřku 6:0 a 6:0. Semifinálový duel zakončila servisem, který soupeřka odpálila daleko z kurtu.

S mladší ze sester Williamsových má česká tenistka bilanci 0:4, na antuce se však utkají poprvé. Naposledy na sebe narazily loni v Torontu, kde Američance vzala set. V žebříčku obě dělí 16 míst, Williamsová je světovou desítkou.

Šafářová má zatím na kontě čtyři tituly, poslední oslavila v srpnu 2008 rovněž na americké půdě ve Forest Hills. V Charlestonu navíc zůstává ve hře také o trofej ze čtyřhry. Ještě dnes ji čeká po boku Rusky Pavljučenkovové semifinále.

Šafářová si v Charlestonu zahraje o titul i v deblu. Spolu s Anastasií Pavljučenkovovou porazily v semifinále vítězky letošních čtyř turnajů a světové jedničky Američanky Liezel Huberovou, Lisu Raymondovou 6:4 a 7:6.

V boji o deblový titul se levou rukou hrající Šafářová a Ruska Pavljučenkovová střetnou se španělsko-kazašskou dvojicí Anabel Medinaová, Jaroslava Švedovová. Šafářová je ve čtyřhře na okruhu WTA ve finále podruhé v kariéře a usiluje o první titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články