Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šafářová chce do první patnáctky a věří: Máme na třetí Fed Cup

Brno - Postoupit do nejlepší patnáctky světového žebříčku touží v příští sezoně tenistka Lucie Šafářová. Letošní rok zakončila na sedmnácté pozici, tedy nejvýše v kariéře. Pětadvacetiletá hráčka před měsícem výrazně pomohla českému týmu k obhajobě titulu ve Fed Cupu. Dva týdny pak nedržela raketu v ruce a nabírala síly. Teď se vrací k tréninkům.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Šafářová přiznala, že ji po úspěchu ve Fed Cupu překvapil hlavně zájem lidí, kteří jí gratulovali i na ulici. Jako dík za skvělé výkony ve finále se Srbskem měla brněnská rodačka před dnešním zápasem hokejové extraligy s Kladnem možnost vhodit čestné bully.

V závěru roku ji čeká ještě obhajoba prvenství v barvách Prostějova v tenisové extralize a 25. prosince odletí do Austrálie na turnaje v Brisbane, Sydney a na Australian Open. Před rokem dvakrát vypadla hned v prvním kole a pouze v Sydney se dostala do čtvrtfinále.

"V Austrálii mám co zlepšovat. Nyní je přede mnou období, kdy bych se mohla posunout na žebříčku výš," uvedla. Ráda by zopakovala minulou sezonu. "Abychom získaly třetí vítězství ve Fed Cupu. Máme silný tým, mohlo by se to podařit," řekla Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články