Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Sabalenková potřetí za sebou ovládla obnovený turnaj ve Wu-chanu

Aryna Sabalenková ovládla potřetí za sebou turnaj ve Wu-chanu. Domácí Číňanku Čeng Čchin-wen porazila ve finále po téměř tříhodinové bitvě 6:3, 5:7, 6:3 a slaví celkově 17. titul. Šestadvacetiletá běloruská tenistka ve Wu-chanu neprohrála ani sedmnáctý zápas a třetí trofejí překonala Petru Kvitovou, jež turnaj vyhrála v letech 2014 a 2016. Navíc udělala další krok na světový trůn.

Aryna Sabalenková
zdroj: Reuters autor: Florence Lo

"Zní to šíleně. Ale cítím se tu jako doma," komentovala Sabalenková na kurtu vítězný hattrick. "A i když všichni fandili soupeřce, ta atmosféra byla úžasná a moc jsem si to užila," poděkovala divákům.

Sabalenková na betonu ve Wu-chanu kralovala posledním třem odehraným ročníkům, po jejím druhém triumfu v roce 2019 až do letoška bránila konání turnaje pandemie koronaviru.

Ve světovém žebříčku se světová dvojka přiblížila Ize Šwiatekové na pouhých 69 bodů, Polka poslední prestižní turnaje v Asii vynechala z osobních důvodů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sinner a Sabalenková slaví vítězství na turnajích

"V žebříčku je to teď opravdu hodně těsné. Je fajn to sledovat. Vždycky říkám, že to je jeden z mých cílů, ale budu se teď soustředit hlavně na sebe a dál tvrdě makat. Po Turnaji mistryň se uvidí, jestli jsem byla letos dost dobrá, abych se stala jedničkou," řekla Sabalenková k souboji o tenisový trůn, který vloni po Turnaji mistryň těsně prohrála.

Na tvrdém povrchu Sabalenková vyhrála už čtvrtý letošní turnaj po grandslamech Australian a US Open a také Cincinnati.

Olympijská šampionka a světová sedmička Čeng Čchin-wen ale vzdorovala dvě hodiny a 41 minut čistého času.

Nakonec stejně jako v dosavadních třech vzájemných duelech rodačce z Minsku podlehla. Poprvé ukořistila alespoň set.

"Donutila mě vidět některé slabiny v mé taktice. Už se těším, až na nich v tréninku zapracuju, a těším se na příští zápas," řekla Čeng Čchin-wen, jež se Sabalenkovou letos prohrála ve finále Australian Open i ve čtvrtfinále US Open.

"Po téhle porážce cítím nadšení, protože je to zápas od zápasu lepší. A pořád tu je prostor pro zlepšování. Tak doufám, že ten rozdíl smažu a tuhle výzvu zdolám," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články