Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Sabalenková pokračuje bez zaváhání, s Mertensovou se na US Open dlouho nezdržela

Světová dvojka Aryna Sabalenková v New Yorku nezaváhala a postoupila do čtvrtfinále US Open. Loňská finalistka porazila Belgičanku Elise Mertensovou hladce 6:2, 6:4. V další fázi vyzve turnajovou sedmičku Čeng Čchin-wen. Číňanka vyřadila Chorvatku Donnu Vekičovou 7:6, 4:6 a 6:2.

Aryna Sabalenková
zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Sabalenková postoupila do čtvrtfinále posledního grandslamu sezony počtvrté za sebou. Před loňskou účastí ve finále, kde nestačila na domácí Američanku Coco Gauffovou, byla předtím dvakrát v semifinále. Turnajovou třiatřicítku Mertensovou předčila v počtu vítězných míčů 41:13 a vyřadila ji za hodinu a osmatřicet minut. Odvrátila také všech osm brejkbolů.

O její čtvrtfinálové soupeřce se rozhodlo až ve čtvrt na tři v noci, poté co olympijská šampionka Čeng Čchin-wen proměnila druhý mečbol. Byl to nejpozději dohraný zápas žen v historii US Open. "Je už docela pozdě. Díky, že jste nešli spát," poděkovala fanouškům. O dvě minuty dříve v čase 2:13 skončil dosud rekordní duel před třemi lety mezi Marií Sakkariovou a Biancou Andreescuovou.

Do čtvrtfinále prošel finalista US Open z roku 2020 Alexander Zverev. Čtvrtý nasazený hráč sice přišel v utkání s domácím Američanem Brandonem Nakashimou o úvodní set, nakonec ale zvítězil 3:6, 6:1, 6:2, 6:2. Příště se utká s Američanem Taylorem Fritzem.

Uspěl také další Američan Frances Tiafoe, který porazil přemožitele Novaka Djokoviče z 3. kola Australana Alexeie Popyrina 6:4, 7:6, 2:6, 6:3. V boji o semifinále narazí na Bulhara Grigora Dimitrova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články