Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sabalenková obhájila ve Wu-chanu titul, v Taškentu slavila Van Uytvancková

Turnaj ve Wu-chanu má stejnou vítězku jako loni. Jednadvacetiletá Běloruska Aryna Sabalenková ve finále nasázela Američance Alison Riskeové osmnáct es a duel ovládla 6:3, 3:6, 6:1. Novou šampionku má i podnik v Taškentu, kde slavila Belgičanka Alison Van Uytvancková. Jednašedesátá hráčka žebříčku zvládla i své čtvrté finále na okruhu WTA. Se Soranou Cirsteaovou z Rumunska si poradila po téměř dvou a půl hodinách 6:2, 4:6 a 6:4.

Belgičanka Alison Van Uytvancková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Li Muzi

Sabalenková startovala ve Wu-chanu podruhé a opět vybojovala trofej. Nezaváhala ani ve dvanáctém tamním zápase, v němž drtila semifinálovou přemožitelku Petry Kvitové servisem. Riskeovou porazila i potřetí a opět po třísetové bitvě.

"Podání bylo hodně důležité, protože od základní čáry Alison hraje bezvadně. Servis je moje velká zbraň. Na druhou stranu přináší to dvojchyby, ale když je es osmnáct, je to ok," řekla Sabalenková.

Titul je pro ni druhým v sezoně a čtvrtým v kariéře. Čtrnáctá hráčka žebříčku letos ovládla i první turnaj roku v Šen-čenu, kde ve finále porazila právě Riskeovou. Na začátku ledna to bylo také ve třech setech.

Ve Wu-chanu je druhou dvojnásobnou šampionkou po Kvitové, které patřil premiérový ročník v sezoně 2014 i turnaj o dva roky později. Na finále čtyřhry ale rodačce z Minsku už síly nezbyly a s Mertensovou podlehly 6:7, 2:6 čínsko-ruské dvojici Tuan Jing-jing, Veronika Kuděrmětovová.

Pětadvacetiletá Van Uytvancková předchozí tituly slavila letos i loni v Budapešti a v roce 2017 v Québecu, přičemž všechny turnaje se hrály na tvrdém povrchu. V novém vydání žebříčku se někdejší 37. hráčka světa vrátí do první padesátky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články