Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sabalenková je nově lídryní světového žebříčku. Lehečka poskočil na 28. místo

Běloruska Aryna Sabalenková vystřídala v čele světového žebříčku Igu Šwiatekovou. Karolína Muchová si polepšila o pět míst na 25. příčku, Jiří Lehečka se v mužském pořadí po finále v Antverpách posunul na 28. pozici.

Jiří Lehečka
zdroj: REUTERS autor: Tingshu Wang

Sabalenková už byla světovou jedničkou osm týdnů loni na podzim. Nyní využila absence Polky Šwiatekové, která od vyřazení ve čtvrtfinále US Open nehraje. Běloruska díky titulům z newyorského grandslamu a Wu-chanu ztrátu stáhla a nyní se dostala do čela.

Navíc má Sabalenková velkou šanci, že na prvním místě žebříčku bude poprvé v kariéře i na konci sezony. Stačí jí k tomu vyhrát dva zápasy v základní skupině listopadového Turnaje mistryň a nemusí se ohlížet na výsledky Šwiatekové.

Osmadvacetiletá Muchová si posun v žebříčku zajistila vystoupením v Ning-po, kde kvůli zranění kyčle skrečovala semifinále s Ruskou Mirrou Andrejevovou. Lepší postavení v žebříčku má z českých hráček už jen Barbora Krejčíková na třináctém místě.

Lehečka v Antverpách ve finále prohrál 5:7 a 1:6 s Robertem Bautistou ze Španělska a na druhý titul na okruhu ATP nedosáhl. Ve světovém žebříčku se dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi posunul o pět míst. Jeho maximem je 23. místo z letošního ledna.

Českou mužskou jedničkou je nadále Tomáš Macháč, který minulý týden kvůli zranění skrečoval zápas druhého kola v Almaty. Čtyřiadvacetiletý tenista si pohoršil o dvě místa a je těsně před reprezentačním kolegou Lehečkou na 27. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články