Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

S Italkami si zahrají Kvitová, Šafářová, Hradecká a Hlaváčková

Praha - Dvě nejlepší české tenisky Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou a loňské vítězky Roland Garros ve čtyřhře Lucii Hradeckou s Andreou Hlaváčkovou nominoval kapitán Petr Pála na semifinále Fed Cupu proti Itálii. Utkání se uskuteční 21. a 22. dubna na rychlém povrchu v ostravské ČEZ areně.

Petra Kvitová s trenérem Pálou
zdroj: ISIFA

"Sestava, která se zrodila minulý týden, vychází z reálných možností hráček," uvedl Pála. Místo v sestavě nabídl také Ivetě Benešové, ale ta se omluvila. "S tím, že chce hrát kvalifikaci ve Stuttgartu a bojovat o účast na olympijských hrách. Řekl jsem jí, že její rozhodnutí respektuji, a k Petře Kvitové a Lucii Šafářové jsem povolal sehraný deblový pár Hradecká, Hlaváčková."

Hlavní údernou silou úřadujících fedcupových šampionek je Kvitová. Forma české hvězdy ale může být otázkou. Po výhře v Německu začátkem února léčila zranění a nemoc a odehrála jen tři zápasy s bilancí 1:2. Před Fed Cupem nabírala hráčka z Fulneku, odkud přijede do Ostravy hodně fanoušků, kondici v Turecku. "Do Ostravy už se moc těším, po tenisu se mi už začíná stýskat." vzkázala Kvitová z Turecka. "Myslím, že není třeba dlouze rozebírat sestavu, rozhodující je, kdo nastoupí na kurt a kdo vybojuje tři body potřebné k postupu do finále," doplnila.

Šafářová (23. v žebříčku WTA) byla v týmu naposledy loni ve finále proti Ruskám v Moskvě, kde prohrála obě dvouhry. Hradecká bude mít poprvé vedle sebe ve Fed Cupu svoji stálou partnerku z turnajů Hlaváčkovou, s kterou už letos vyhrály dva tituly. I díky tomu je Hlaváčková nyní osmá v deblovém žebříčku a Hradecká uzavírá desítku.

Andrea Hlaváčková
zdroj: EPA autor: Guillaume Horcajuelo

"Jsem nadšená. O nominaci jsem usilovala dlouho, ale dobrých Češek je moc, takže to vždy o kousek uniklo. Teďka to přišlo, tak jsem moc ráda," řekla Hlaváčková. Z fedcupové premiéry strach nemá. A to může za nerozhodného stavu nastoupit k boji o vítězný bod. "Bát se není důvod. Jsme doma a atmosféra bude pozitivní. Tým je úplně super a moc, moc si přeju vyhrát," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Nominace na SF Fed Cupu

České tenistky nepřehrály Italky už 19 let

Italky, vítězky soutěže z let 2006, 2009 a 2010, by měla do Ostravy přivést světová dvanáctka Francesca Schiavonneová, kterou kapitán Corrado Barazzutti nejspíše doplní Robertou Vinciovou, Flavií Pennettaovou a Sarou Erraniovou. Češky mají Italkám co vracet. Předloni ve stejné fázi soutěže odjely z římské antuky s drtivou prohrou 0:5, navíc prohrály už čtyřikrát po sobě. Naposledy se z výhry radovaly v roce 1993 ve Frankfurtu díky Janě Novotné a Heleně Sukové.

Češky v prvním kole vyhrály v Německu 4:1, kde bodovaly ve dvouhrách dvakrát Kvitová a Benešová, která za rozhodnutého stavu vyhrála i čtyřhru s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Italky si až po boji poradily s Ukrajinou 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články