Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

S Italkami si ve finále Fed Cupu zahrají americké tenistky

Praha - Americké tenistky postoupily do finále Fed Cupu. V semifinále porazily Rusko 3:2 a o titul si stejně jako loni zahrají s obhájkyněmi prvenství z Itálie. Rozhodující třetí bod pro domácí tým získala v Birminghamu v nedělní závěrečné čtyřhře dvojice Liezel Huberová a Bethanie Matteková-Sandsová, která porazila Jelenu Dementěvovou a Allu Kudrjavcevovou 6:3, 6:1.

Do závěrečného dne přitom vstoupily lépe Rusky, když je Dementěvová po výhře 7:6, 0:6, 6:2 nad Melanií Oudinovou poslala do vedení 2:1. Matteková-Sandsová se ale po vítězství nad Jekatěrinou Makarovovou 6:4, 2:6 a 6:3 postarala o vyrovnání. Zatímco Američanky se mohly v rozhodující čtyřhře opřít o jedničku deblového žebříčku Huberovou, kapitán ruského týmu do zápasu nasadil Dementěvovou a Kudrjavcevovou. Obě tenistky spolu hrály poprvé a navíc bez jediného tréninku.

Americký tým může v listopadovém finále získat 18. titul, ten poslední však vybojoval před deseti lety. Italky, které v semifinále porazily český výběr 5:0, se ve finále objeví počtvrté za posledních pět let.

Slovenské tenistky si po sedmi letech zahrají ve Světové skupině Fed Cupu

Tým kapitána Mateje Liptáka zvítězil v barážovém duelu 3:2 nad Srbskem na jeho půdě v Bělehradu. Lví podíl na postupu měla Daniela Hantuchová, jež vyhrála obě své dvouhry a podílela se i na rozhodujícím bodu ve čtyřhře. Naopak domácí jednička Jelena Jankovičová, jež se potýkala se zraněným zápěstím, přispěla domácím pouze bodem. Oba týmy se musely obejít bez svých žebříčkových dvojek Any Ivanovičové a Dominiky Cibulkové. Slovenky se příští rok představí ve Světové skupině Fed Cupu poprvé od roku 2004.

Po tříleté absenci se do elitní skupiny vrátily Belgičanky, které v domácím utkání s Estonskem nasadily bývalé světové jedničky Justine Heninovou a Kim Clijstersovou. Francie si udržela příslušnost k elitě v dramatickém utkání ve Frankfurtu, kde už s domácími Němkami prohrávala 1:2. V ní si poprvé od roku 2004 zahraje Austrálie, jež v Charkově deklasovala 5:0 domácí Ukrajinu. Los příštího ročníku Fed Cupu bude 2. června během Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články