Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Rychlá práce i s wimbledonskými šampionkami. Krejčíková se Siniakovou mají jisté semifinále

Zatímco ve dvouhře Barbora Krejčíková čeká na tenisovém Turnaji mistryň na vítězství, ve čtyřhře společně s Kateřinou Siniakovou zatím potvrzují roli nejvýše nasazeného páru. I svůj druhý zápas ve skupině vyhrály bez ztráty setu. V sobotu v Guadalajaře zdolaly wimbledonské šampionky Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Elise Mertensovou z Belgie 6:3, 6:1 a s předstihem si zajistily postup do semifinále.

Deblový pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková na Turnaji mistryň
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange
Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou mají na Turnaji mistryň jisté semifinále

Ve dvouhře si turnajová jednička Běloruska Aryna Sabalenková poradila s Polkou Igou Šwiatekovou 2:6, 6:2, 7:5 a udržela se ve hře o semifinále. Do něj už ze skupiny El Tajín postoupila Španělka Paula Badosaová.

Olympijské vítězky a majitelky titulu z Roland Garros Krejčíková a Siniaková ani jednou v zápase neztratily servis. V první sadě, kdy Krejčíková dvakrát zahájila game dvěma dvojchybami za sebou, o něj musely čtyřikrát bojovat v rozhodujícím míči po shodě. Pokaždé byly úspěšné a jeden brejk při servisu Sie Šu-wej jim k zisku sady stačil.

Ve druhém setu Češky na kurtu dominovaly díky skvělým returnům, agresivní hře od základní čáry a takřka bezchybnému zakončování na síti. Soupeřky na jejich aktivitu nedokázaly najít protizbraň a získaly jen jednu hru.

"Odehrály jsme úžasný zápas. Snažila jsem se Báře co nejvíc pomoct, protože to je pro ni těžké, ale myslím, že odvádí skvělou práci," řekla Siniaková. Po výhře nad spolufavoritkami skupiny El Tajín už neskončí ve skupině horší než druhé.

Sabalenková po ztracené první sadě zlepšila servis a ve druhé získala pět her v řadě. Ve třetím setu Běloruska ještě neudržela brejk na 2:1, za stavu 4:5 byla dva míče od vyřazení, ale servis udržela a rozhodující náskok na 6:5 získala po forhendových chybách Polky. Utkání ukončila za dvě hodiny a 17 minut.

V pondělí se Sabalenková utká v přímém duelu o semifinále s Marií Sakkariovou z Řecka. "Jsem nadšená, že mám šanci projít dál," řekla Běloruska. "S Marií to bude těžké. Je velká bojovnice, ale vždycky spolu hrajeme skvělé zápasy, takže se těším," dodala.

Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Chichén Itzá:

Sabalenková (1-Běl.) - Šwiateková (5-Pol.) 2:6, 6:2, 7:5.

Čtyřhra:

Skupina El Tajín:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Sie Šu-wej, Mertensová (4-Tchaj-wan/Belg.) 6:3, 6:1, Guarachiová, Krawczyková (6-Chile/USA) - Fichmanová, Olmosová (8-Kan./Mex.) 0:6, 6:3, 11:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články