Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ruud postoupil při debutu na Turnaji mistrů do semifinále, čeká ho Medveděv

Casper Ruud si při debutu na Turnaji mistrů zahraje semifinále. V přímém souboji o postup zdolal v Turíně Andreje Rubljova 2:6, 7:5, 7:6 a překazil vyhlídky na ruské semifinále. V něm se utká s obhájcem titulu Daniilem Medveděvem. Druhou dvojici tvoří Němec Alexander Zverev a Srb Novak Djokovič.

Casper Ruud
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Dvaadvacetiletý Ruud ztratil v duelu dvou bývalých juniorských světových jedniček úvodní set za 35 minut, v dalších dvou sadách ale nabídli oba soupeři vyrovnanou a dramatickou podívanou. Norský tenista nakonec zvládl lépe klíčové okamžiky a na pátý pokus Rubljova poprvé v kariéře porazil.

"Kurt je v Turíně hodně rychlý a Andrej hraje velice rychle. Všichni chceme mít hru pod kontrolou a mít iniciativu, s Andrejem to ale není snadné, protože vás pořád nutí běhat a výborně se brání. Věděl jsem, že budu muset s ohněm bojovat ohněm," řekl Ruud. "Tenhle moment si vychutnám a už se těším na příští zápas," dodal.

V semifinálové čtveřici bude Ruud jediným nováčkem, a navíc i jediným tenistou, který na Turnaji mistrů ještě nezískal titul. Tři bývalí šampioni se v semifinále závěrečného podniku sezony sešli naposled v roce 1994. Obhájce Medveděv, Zverev (2018) a pětinásobný vítěz Djokovič navázali na trio legend Andre Agassi, Pete Sampras, Boris Becker.

První hráč světového žebříčku Djokovič, jenž měl už s předstihem jistý postup z prvního místa, uzavřel Zelenou skupinu hladkou výhrou nad Cameronem Norriem. Britského náhradníka, který zaskočil za zraněného Řeka Stefanose Tsitsipase, zdolal 6:2, 6:1.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Dvouhra: Zelená skupina:
Ruud (8-Nor.) - Rubljov (5-Rus.) 2:6, 7:5, 7:6 (7:5).
Djokovič (1-Srb.) - Norrie (Brit.) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články