Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rubljov přemohl v Bělehradu Djokoviče. Osmnáctiletý Alcaraz si v Barceloně poradil s Carreňou

Světová tenisová jednička Novak Djokovič se nedočkal třetího titulu na turnaji v rodném Bělehradu. S Andrejem Rubljovem prohrál finále 2:6, 7:6 a 0:6. Ruský hráč ovládl letos na okruhu ATP třetí podnik, první na antuce. V Barceloně se rovněž z třetího titulu radoval osmnáctiletý Carlos Alcaraz, který porazil 6:3 a 6:2 Pabla Carreňa a posune se do první světové desítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz překonal náročný program a v Barceloně si připsal třetí letošní titul

Čtyřiatřicetiletý Djokovič až do finále na Serbia Open otočil tři zápasy po prohraném prvním setu. Ve finále mu však o deset let mladší Rubljov podobnou radost nedopřál a dvacetinásobného grandslamového šampiona vyprovodil z kurtu s "kanárem".

Djokovič se proti světové osmičce udržel ve hře ve druhé sadě až po sedmém setbolu, ale víc už nepředvedl. Marně usiloval o třetí bělehradský titul po letech 2009 a 2011 a celkově 87. v kariéře. Naposledy uspěl v listopadu na Masters v Paříži.

Rubljov třetí letošní trofejí vyrovnal Rafaela Nadala, v únoru nenašel přemožitele v Marseille ani Dubaji. Tam se hrálo shodně na tvrdém povrchu.

Alcaraz ovládl finále v Barceloně jednoznačně za 67 minut, ale málem do souboje o titul nepostoupil. V dopoledním semifinále proti Alexi de Minaurovi čelil dvěma mečbolům, než Australana po třech hodinách a 39 minutách porazil 6:7, 7:6, 6:4.

Program v Barceloně narušoval celý týden déšť, někteří tenisté včetně obou finalistů proto museli v pátek i dnes odehrát dva zápasy.

Před turnajem v katalánské metropoli letos Alcaraz triumfoval v Riu de Janeiro a na Masters v Miami. První titul kariéry získal v červenci v Umagu. Tři turnajová vítězství mají v této sezoně na kontě už jen španělský grandslamový rekordman Rafael Nadal a Rus Andrej Rubljov, jenž dnes triumfoval v Bělehradu.

Tenisový turnaj mužů v Bělehradu (antuka, dotace 597.900 eur):

Dvouhra - finále: Rubljov (2-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:0.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,802.580 eur):

Dvouhra - finále: Alcaraz (5-Šp.) - Carreňo (8-Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále: Krawietz, Mies (Něm.) - Koolhof, N. Skupski (Niz./Brit.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 10:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články