Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjetý Nadal je letos bezchybný, v Acapulcu vyhrál další turnaj

Španělský tenista Rafael Nadal poráží všechny soupeře, kteří se mu postaví. Vyhrál i třetí letošní tenisový turnaj, který hrál. Španěl ve finále v Acapulcu zdolal Brita Camerona Norrieho 6:4, 6:4 a celkově slaví už 91. titul. Všechny v této sezoně přitom vyhlášený antukář vybojoval na tvrdém povrchu a půl roku poté, co loňskou sezonu kvůli zranění nohy ukončil už v polovině.

Rafael Nadal
zdroj: REUTERS

Nadal v Melbourne ovládl přípravný turnaj a poté i Australian Open, kde slavil rekordní 21. grandslamovou trofej. Sobotním ziskem 91. titulu v Mexiku se na tři přiblížil v historickém pořadí třetímu Ivanu Lendlovi (94). Nejúspěšnějším je Jimmy Connors (109) před Rogerem Federerem (103), jenž od loňského Wimbledonu léčí operované koleno.

Nadal v Acapulcu triumfoval už v letech 2005, 2013 a předloni. S Norriem bojoval ve finále bez pěti minut dvě hodiny a připsal si patnácté vítězství za sebou. Prožívá tak nejlepší začátek sezony. "Podmínky byly těžké, hodně dusno. Cameron je dobrý a chytrý hráč, umí dostat soupeře pod tlak. Ale když mi dal šanci, využil jsem ji," pochvaloval si rodák z Mallorky. Ve světovém žebříčku si v pondělí polepší o jedno místo na čtvrté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články