Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozhodovaly detaily, litoval Berdych. A už myslí na vítězství v Davis Cupu

New York – Tomáš Berdych dával už před osmifinále US Open najevo, že Stanislas Wawrinka je ten nejtěžší možný protivník pro tuto fázi. Když se sečetla výborná Švýcarova hra, nepovedený Berdychův servis, spousta drobných chyb a méně štěstí v klíčových momentech zápasu, vyšla z toho porážka ve čtyřech setech. Česká jednička neskrývala zklamání. Na druhou stranu má více času na přípravu před semifinále Davisova poháru proti Argentině, které se hraje od 13. září v Praze.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

"Začal jsem dobře, ale pak musím říci, že Stan začal hrát výborně, velmi solidně a v mé hře moc věcí nefungovalo," řekl Berdych po zápase. "A když je soupeř tak dobrý jako Stan, tak to prostě nestačí," dodal.

Berdych litoval každé drobné chyby. Navíc zejména ve druhém setu mu nevycházel první servis, jak by si představoval. "Dnes prostě v tenise rozhodují detaily. A když jich je víc než jeden, nestačí to. Jako to bylo dneska," řekl po zápase českým médiím.

Loni skončil Berdych až v semifinále ve větrné loterii na raketě Andyho Murrayho. I tentokrát ve Flushing Meadows foukalo, ale mnoho podobného český tenista v obou porážkách nevidí. "Výsledek je letos horší, to je bez debat. Na loňském roce mi vadilo dost podivné rozhodnutí organizátorů, nebyla to tenisová otázka. Loni semifinále a letos čtvrté kolo, to se nedá srovnat. Rozdíl je jasný," řekl Berdych.

Berdych věří, že odplata v Davis Cupu nepřijde

Po vyřazení na US Open zamíří Berdych do Prahy, kde příští týden povede české tenisty v semifinále Davisova poháru. Věří, že výběr kapitána Jaroslava Navrátila zvládne roli favoritů. "Co od zápasu očekávám?" ptal se Berdych v New Yorku. "Jsme v pozici favoritů. Loni v ní byli Argentinci a všichni víme, jak to dopadlo. Nechceme, aby to teď skončilo stejně," řekl.

Loni čeští tenisté jeli do Argentiny v roli outsiderů, ale dokázali na antuce v Buenos Aires vyhrát. Postoupili do finále, ve kterém pak získali slavnou "salátovou mísu". "Uděláme všechno, co bude v našich silách. Chceme zase do finále," řekl Berdych.

V nominaci Argentiny chybí šestý hráč světa Juan Martín del Potro, což se čekalo, protože právě od loňského semifinále s Českem za tým nenastoupil. V sestavě není ani David Nalbandian.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články