Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Rosolovi chyběly dva míčky, aby opět vyřadil Nadala

Basilej - Lukáši Rosolovi chyběly pouhé dva míčky k tomu, aby podruhé v kariéře porazil Španěla Rafaela Nadala. V úvodním kole turnaje v Basileji vyhrál český daviscupový reprezentant nad držitelem 14 grandslamových titulů první sadu jasně 6:1, ale další sety pak prohrál poměrem 5:7 a 6:7.

Zklamaný Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Rosol před třemi lety šokoval vyřazením Nadala ve Wimbledonu a dnes na tvrdém povrchu v Basileji dal na tehdejší překvapení vzpomenout znovu. V první sadě ztratil při svém podání jediný fiftýn a sám získal soupeřův servis dvakrát. Chybující světová sedmička si s Rosolovou hrou nevěděla rady, rozdíl 62 míst v žebříčku nebyl na dvorci absolutně znát.

Druhý set začal český hráč dalším brejkem. Třetí nasazený Nadal, již jistý účastník Turnaje mistrů, pak zpřesnil hru a snažil se zápas zachránit, ale povedlo se mu to až na poslední chvíli. Za stavu 4:5 prohrával už 0:30, ale pak mu pomohla Rosolova chyba na síti, poprvé v utkání se dostal k brejkbolu a set otočil.

Nadal pak razantně vstoupil do třetí sady, celkem vyhrál sedm gamů za sebou a vedl 3:0. Přesto mu Rosol dokázal cestu k postupu ještě hodně znesnadnit vyrovnáním na 4:4, v rozhodujícím tie-breaku však promarnil tříbodový náskok. Devětadvacetiletý Španěl tak po více než dvouhodinovém boji vyhrál třetí ze čtyř vzájemných zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články