Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rosola čeká ve čtvrtfinále Ferrer, Plíšková nestačila na Halepovou

Auckland/Sydney - Lukáš Rosol postoupil do čtvrtfinále turnaje v Aucklandu. Ve 2. kole porazil Francouze Benoita Pairea 6:4, 7:6 a o semifinále se utká s nejvýše nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska. Naopak Karolína Plíšková nezopakuje na turnaji v Sydney loňské finále, protože ve čtvrtfinále prohrála po téměř hodině a čtyřiceti minutách s druhou hráčkou světového žebříčku Rumunkou Simonou Halepovou 4:6 a 5:7.

Před týdnem Rosol prohrál s Pairem ve stejné fázi turnaje v Čennaí, ale tentokrát se radoval z výhry. Pátému nasazenému Francouzovi vzal dvakrát servis. Ve druhé sadě mohl zápas ukončit už za stavu 5:4, ale při svém podání chyboval a souboj tak po hodině a 19 minutách dotáhl až v tie-breaku, v němž proměnil třetí mečbol.

Rosolovým příštím soupeřem bude čtyřnásobný vítěz turnaje Ferrer, se kterým prohrál všech předchozích pět duelů a získal v nich jen jeden set.

Plíšková se nemohla spolehnout na servis. V prvním setu dala jen jedno eso a celkově trefovala první podání ani ne z padesáti procent. Proto přišla celkem pětkrát o servis a Halepové pomohla i 42 nevynucenými chybami.

V prvním setu Plíšková vedla 1:0, ale pak prohrála pět her v řadě. Dokázala ještě snížit na 4:5, jenže set už nezachránila. I ve druhé sadě dotahovala náskok soupeřky, dvakrát na brejk odpověděla, ale potřetí už ne. Při druhém mečbolu poslala return za základní čáru do autu. S Halepovou tak prohrála i třetí vzájemný zápas.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Bullit Marquez

Světová jedenáctka Plíšková si loni v Sydney zahrála finále proti Petře Kvitové, která letos generálku na Australian Open po střevních potížích vynechala.

Ve čtyřhře pokračuje vítězné tažení světových jedniček Martiny Hingisové a Sanii Mirzaové. Švýcarsko-indický pár porazil Číňanky Pcheng Šuaj, Liang Čchen 6:2, 6:3 a zaznamenal 28. výhru v řadě, což naposledy dokázaly Gigi Fernándezová s Natašou Zverevovou před 22 lety. Ještě lepší byly Jana Novotná s Helenou Sukovou, které v roce 1990 dosáhly 44 výher po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články