Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Rosol vydřel postup v Pekingu, Veselý jde dál v Tokiu

Peking/Tokio - Po více než dvouhodinové bitvě postoupil Lukáš Rosol do druhého kola turnaje v Pekingu. Třicetiletý daviscupový reprezentant prohrál s Aljažem Bedenem, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, hladce první set 1:6, pak ale hru vyrovnal a další dvě sady získal 7:6 a 6:3. To Jiří Veselý zažil v Tokiu hladký vstup do turnaje, na úvod přehrál domácího Jasutaku Učijamu dvakrát 6:4.

Rosol při své premiéře v Pekingu vstup do zápasu nezvládl a s rodákem z Lublaně, který od letoška reprezentuje Velkou Británii, uhrál v prvním setu při svém servisu jediný game. Druhou sadu ale vydřel v tie-breaku a lépe zahájil i tu třetí. Ačkoliv vedení 3:0 neudržel, další brejkbol v osmé hře při svém podání potvrdil a zajistil si postup do 2. kola.

Bouchardová prožívá krušný rok

Pouze jeden set zvládla odehrát Eugenie Bouchardová při svém návratu na kurty po otřesu mozku. Kanaďanka, jež se nešťastně zranila při pádu v šatně na US Open, nastoupila v Pekingu v prvním kole proti Němce Andree Petkovicové a v úvodu druhé sady vzdala.

Bývalá světová pětka, jež se v této sezoně po vydařeném loňském roce trápí, přišla v úvodním setu s třináctou nasazenou Němkou dvakrát o podání a prohrála za 33 minut 2:6. Ve druhé sadě si za stavu 1:1 nechala k lavičce zavolat lékařku a do hry už se nevrátila. "Říkala, že se jí točí hlava. Že se jí to pořád vrací při fyzické námaze," uvedla Petkovicová, která se soupeřkou po předčasném konci zápasu na kurtu krátce mluvila.

Veselý i domácí Nišikori úvod zvládli

Čtyřicátý hráč světového žebříčku Veselý sice v duelu s tenistou ze třetí stovky pořadí ATP ve druhém setu ztratil podání a prohrával už 1:4, další komplikace ale nepřipustil a po necelé hodině a půl slavil postup do 2. kola.

Hrozbu vyřazení musel ve třech setech zažehnávat obhájce titulu Kei Nišikori. Domácí favorit, který je nasazen jako číslo dvě, prohrál s osmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem první set hladce 2:6, z dalších devíti her ale soupeři povolil jen jednu a duel otočil. Nejmladšího hráče z elitní padesátky žebříčku, jemuž patří 38. místo, Japonec porazil v dalších dvou sadách 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články