Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rosol: Věřím, že Djokovič nebude hrát tak jako s Nadalem

Bělehrad – Zaskakující trenér českých tenistů Vladimír Šafařík musí řešit mimo jiných i jeden citlivý rébus, a to koho kromě Tomáše Berdycha nasadit do páteční dvouhry proti Novaku Djokovičovi. Variantou je Lukáš Rosol – v utkání se světovou jedničkou se v bod příliš nedoufá a Radek Štěpánek by se tak mohl šetřit na čtyřhru. Rosol je se svou rolí smířen a vítá skutečnost, že se z pozice jakéhosi žolíka dokázal během jednoho roku vypracovat až ve stabilní a důležitý prvek daviscupového týmu.

Lukáš Rosol v Bělehradě
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V loňském roce Lukáš Rosol nastupoval na kurty již za rozhodnutých stavů. To se letos postupně změnilo. "Loni jsem nastupoval třikrát za rozhodnutého stavu. Je to podle mne ta cesta, kterou si hráč musí projít. Je to lepší, než když ho rovnou předhodí s tím, že musí vyhrát. Tenhle rok už jsem připraven hrát ty ostré zápasy," glosuje svůj posun Rosol.

V bělehradské hale zatím absolvoval jen jeden trénink, kurty ho nicméně potěšily. "Povrch je příjemný a podobný jako v Bratislavě, takže změna tak veliká nebyla. Zatím tedy spokojenost, trénoval jsem zatím jenom jednou a myslím, že se to bude jen zlepšovat," říká 47. hráč světového žebříčku. Češi naposledy v Bělehradě hráli před třemi lety, tehdy však Rosol mohl v týmové místo spíše jen doufat. "Sledoval jsem to bohužel jen v televizi. Byl to těžký zápas," vzpomněl na rok 2010, kdy Češi nestačili na Srby v poměru 2:3.

Lukáš Rosol o Novaku Djokovičovi:

"Máme se od něho co učit. Věřím, že nebude hrát tak jako s Rafaelem Nadalem ve finále a my se jeho hře dokážeme přizpůsobit. Je těžké s ním udržet krok, člověk na kurt nastupuje s respektem. Myslím si, že ho nasadí na všechny tři zápasy, nemají totiž moc variant."

Česká trojka si letos také prošla nepříliš vyvedeným či spíše rovnou nepodařeným obdobím, které zahrnovalo i desítku prohraných duelů v řadě. "To období pro mě bylo celkově těžké. Hrál jsem hodně zápasů a už jsem čekal, že výhra musí přijít každou chvíli. Udělal jsem pro to všechno – ty zaběhlé věci, které vždycky fungovaly. Teď jsem se trochu rozehrál a jsem rád, že se mi začalo dařit. Můžu říct, že je to teď rozhodně lepší než v období předtím. Jsem za to rád, ale šlo by to i lépe," říká Rosol o sezoně.

Rosolovi aktuálně patří 47. příčka na žebříčku ATP, přičemž už dokázal být i výše – o plných čtrnáct míst. "Neměl jsem cíl udržet se v padesátce ani čtyřicítce, spíš jsem chtěl hrát dobrý tenis a hlavně se nezranit. Postupně každý rok jdu nahoru a v žebříčku malinko stoupám. Kdyby tam nebylo osm týdnů, kdy jsem neuhrál ani kolo na turnajích, byl bych ještě výš," myslí si.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Lukášem Rosolem před finále Davisova poháru
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články