Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosol titul z Bukurešti neobhájí, ve finále ho přechytračil Dimitrov

Bukurešť – Lukáši Rosolovi se v Bukurešti nadmíru daří, loňský titul ale neobhájí. Ve finále ukončil jeho devítizápasovou vítěznou bukurešťskou sérii Grigor Dimitrov, českého daviscupového reprezentanta porazil 6:7 a 1:6. Před rokem osmadvacetiletý Čech získal v rumunské metropoli první a dosud jediný titul na okruhu ATP. 

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

O šest let mladší Dimitrov se radoval ze třetího turnajového prvenství. Turnaj, na němž poprvé v kariéře plnil roli nasazené jedničky, orámoval zápasy s českými hráči - ve svém úvodním duelu porazil Jiřího Veselého.

Rosolovi v obou finálových setech utekly začátky. V první sadě se dokázal z nepříznivého stavu 0:2 dostat a dovedl set do tie-breaku, i když ve dvanáctém gamu při vlastním podání musel odvracet čtyři setboly. Zkrácené hře už ale Dimitrov dominoval a ovládl ji 7:2.

Pohodu si bulharský favorit přenesl i do druhé sady, v níž nedal Rosolovi šanci. Český tenista hned při prvním mečbolu soupeře zahrál bekhendový čop do sítě a po 82 minutách odešel poražen. "Jsem šťastný. Sice jsem nedosáhl na titul, ale finále je pro mě také úspěchem. Těším se na příští ročník," řekl při rozhovoru na kurtu Rosol.

Příští týden měl 43. muž žebříčku ATP hrát na challengeru Prosperita Open v Ostravě, ale pořadatelům se ještě před finále v Bukurešti omluvil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články