Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rosol se konečně dočkal, v Moskvě prošel přes první kolo

Lukáš Rosol mohl v Moskvě oslavit první letošní výhru na turnaji ATP. Čtyřiatřicetiletý hráč odvrátil v úvodním kole mečbol Juanu Ignaciu Londerovi z Argentiny a zvítězil 6:7, 7:6 a 6:3. V ženské části nezaváhala Karolína Muchová, jež zdolala 6:2, 6:3 domácí Světlanu Kuzněcovovou.

Rosol na Kremlin Cupu postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace a výhry se dočkal při třetím startu na ATP Tour. Dvojnásobný daviscupový vítěz letos ztroskotal v prvním kole na Roland Garros i před měsícem v Petrohradu, ale nyní se mohl po dvou a čtvrt hodinách radovat.

Zkušený český tenista, jemuž patří v žebříčku 152. místo, se proti o téměř sto míst výše postavenému soupeři (56.) dostal do kritické situace v tie-breaku druhého setu. Za stavu 6:7 čelil mečbolu, ale otočil na 9:7 a poté vyhrál i rozhodující sadu.

V druhém kole se Rosol utká se čtvrtým nasazeným Dušanem Lajovičem ze Srbska, jenž měl na úvod volno. Ve stejné situaci bude Muchová, jež v boji o čtvrtfinále narazí na odpočívající turnajovou čtyřku Donnu Vekičovou z Chorvatska.

Třiadvacetiletá česká tenistka měla většinu zápasu proti o jedenáct let starší Kuzněcovové pod kontrolou. Zkušené domácí hráčce pouze ve druhém setu dovolila srovnat z 1:3 na 3:3, následující tři gemy ale získala a za hodinu a čtvrt postoupila do druhého kola.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Rosol - Londero (Arg.) 6:7 (4:7), 7:6 (9:7), 6:3, Seppi (It.) - Garín (5-Chile) 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články