Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rosol prošel ve Winston-Salemu do semifinále bez boje

Winston-Salem - Lukáš Rosol si potřetí v sezoně zahraje semifinále na turnaji ATP Tour. Českému hráči k tomu v americkém Winston-Salemu pomohlo zranění domácího favorita Johna Isnera. Nejvýše nasazený hráč totiž ke čtvrtfinále nenastoupí kvůli zraněnému levému kotníku. O finále si Rosol zahraje proti tenistovi z Tchaj-wanu Lu Yen-Hsunovi.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Rosol je ve Winston-Salemu turnajovou sedmičkou a na cestě do semifinále odehrál jen jedno celé utkání. V prvním kole měl volný los, ve druhém mu během druhého setu vzdal Američan Ryan Harrison a ve 3. kole generálky na grandslamové US Open otočil zápas proti Pablu Andújarovi ze Španělska a zvítězil 1:6, 6:2, 6:2.

Isner si poranil kotník ve středečním zápase s Kazachem Kukuškinem a přes noc mu noha otekla. "Skoro s ní nemůžu vůbec hýbat, nemělo cenu riskovat, když je US Open za dveřmi," vysvětlil Isner. "Kdybych šel na kurt, nic bych nezískal. Minimálně do soboty si dám úplně pauzu," dodal hlavní favorit turnaje ve Winston-Salemu.

S desátým nasazeným Andújarem dokázal Rosol vyrovnat vzájemnou bilanci na 2:2 přes nevydařený první set, který sice zahájil vítěznou hrou při vlastním podání, ale pak sedm gamů za sebou získal soupeř. Ke třem ztraceným servisům už ale Rosol žádný nepřidal, Španělovi v každém z dalších setů vzal dvakrát podání.

Rosol, 33. hráč světa, letos hrál semifinále už v Bukurešti a ve Stuttgartu a na obou turnajích nakonec prohrál až ve finále. Jeho soupeř v semifinále Lu Yen-Hsun je o pět příček v žebříčku níž než Rosol a vyhrál jediný vzájemný duel loni na betonu v Bangkoku. Ve Winston-Salemu si Rosol zahraje semifinále poprvé v kariéře. Na tamním turnaji vloni i v roce 2011 vždy ztratil hned první zápas.

Výsledky ve Winston-Salemu v USA (tvrdý povrch, dotace 683 705 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Rosol (7-ČR) - Isner (1-USA) bez boje, Lu Yen-Hsun (9-Tchaj-wan) - Seppi (14-It.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články