Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Rosol prohrál v Moskvě ve 2. kole, Allertová s Kvitovou jsou v Lucemburku ve čtvrtfinále

Moskva/Lucemburk – Poprvé po čtyřech letech nebude figurovat jméno Lukáše Rosola v elitní stovce světového žebříčku ATP. Způsobilo to brzké vypadnutí na turnaji v Moskvě, kde obhajoval čtvrtfinálovou účast. Český tenista ve druhém kole prohrál s Francouzem Stéphanem Robertem 5:7, 1:6. V Lucemburku se v českém duelu radovala Denisa Allertová, která zdolala Terezu Smitkovou ve třech setech 3:6, 7:6 a 6:3. Do čtvrtfinále postoupila i nejvýše nasazená Petra Kvitová po vítězství nad Američankou Varvarou Lepchenkovou 4:6, 6:2, 6:1. Kristýnu Plíškovou vyřadila Američanka Lauren Davisová.

Jednatřicetiletý Rosol, jemuž v aktuálním pořadí ATP patří 93. místo, prohrál první vzájemný zápas s Robertem za hodinu a čtvrt. V pondělním vydání žebříčku se propadne zhruba o deset míst za krajana Radka Štěpánka. Mimo první stovku byl Rosol naposledy v červenci 2012, jeho maximem je 26. místo ze září 2014.

Český tenis tak bude mít nyní v první stovce jen tři zástupce. Vedle Tomáše Berdycha, který si dlouhodobě drží postavení v elitní desítce, v ní figurují ještě Jiří Veselý a Adam Pavlásek.

V osmifinále hrála i Kristýna Plíšková, ale v duelu s Američankou Lauren Davisovou podlehla 6:2, 4:6, 3:6. Vítězka zářijového turnaje v Taškentu Plíšková byla vzhledem k žebříčkovému umístění favoritkou, ale v druhém setu neudržela brejk a ve třetím pak už prohrávala 1:5.

Suárezová přišla o šanci na Turnaj mistryň

Španělská tenistka Carla Suárezová přišla o šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň. V boji o poslední volné místo ji v Moskvě zradilo zdraví a vzdala zápas 2. kola. S Britkou Johannou Kontaovou, jež má blízko k postupu do Singapuru, tak už soupeří pouze Ruska Světlana Kuzněcovová.

Kuzněcovová je doma v Moskvě nasazenou jedničkou a na Turnaj mistryň se dostane jen v případě, že na Kremlin Cupu obhájí titul. Po dnešní výhře nad Alizé Cornetovou je zatím ve čtvrtfinále. Suárezová musela vzdát zápas druhého kola za stavu 4:6, 0:3 Australance Darje Gavrilovové kvůli zranění ruky.

Turnaj mistryň začne v neděli i s českou debutantkou Karolínou Plíškovou. Z původně kvalifikované osmičky vypadla zraněná Serena Williamsová z USA. Kontaová, devátá hráčka pořadí letošní sezony, v Moskvě v tomto týdnu nehraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Darja Gavrilovová - Carla Suárezová Navarrová

Lucemburk nabídl duel českých tenistek

Denisa Allertová v 2. kole turnaje v Lucemburku zdolala Terezu Smitkovou, když odvrátila tři mečboly a porazila ji 3:6, 7:6 a 6:3. Ve čtvrtfinále se 100. hráčka světového žebříčku utká s třetí nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Smitková, jíž patří až 196. místo v pořadí WTA, díky dvěma brejkům hladce vyhrála první set a ve druhém za stavu 6:5 měla při podání soupeřky tři šance na ukončení zápasu. Allertová si ale vynutila pokračování, vyhrála i tie-break a ve třetím setu i přes ztrátu podání hned v první hře dokonala obrat.    

Kvitová zdolala Lepchenkovou, která je ve světovém žebříčku o 80 pozic horší, i v sedmém vzájemném utkání. S třicetiletou rodačkou z Taškentu přitom prohrála první set, ale od stavu 2:2 v druhé sadě jí čtyřikrát za sebou sebrala podání a po dvou hodinách zápas úspěšně zakončila. Její další soupeřkou bude Švédka Johanna Larssonová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články