Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rosol nabral po viróze sílu, Wawrinka po duelu s Djokovičem sebevědomí

Ženeva - Bez komplikací a v dobré náladě pokračují čeští tenisté v přípravě na první kolo Davisova poháru. Od pondělního odpoledne už s obhájci titulu trénuje i jednička Tomáš Berdych a zlepšuje se stav Lukáše Rosola. Šestý hráč světa Berdych se připojil k týmu v pondělí odpoledne a ještě v podvečer absolvoval první seznamovací trénink. Další měl v hale Palexpo v úterý, aby si rychle zvykl na povrch, který je pomalejší než ten, na kterém hrál v Melbourne.

Stanislas Wawrinka
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

"Ten kurt je tady pomalejší než na Australian Open, ale to je logické a nevidím v tom žádný problém. Je čas si na něj zvyknout," řekl Berdych na tiskové konferenci v Ženevě a dodal, že obhájit titul bude těžké. "Neuvěřitelně složité," řekl.

Se stále lepšími pocity trénoval Rosol, který je při neúčasti zraněného Radka Štěpánka českou dvojkou. V minulém týdnu se Rosol potýkal s virózou, ale ve Švýcarsku se cítí dobře. "Zlepšuje se to a vidím to pozitivně. Cítím se skoro na devadesát pět procent. Bude to v pohodě," řekl po tréninku s Ivo Minářem.

Jiří Veselý
zdroj: ČT4

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil však už včera naznačil, že by Rosol v pátek hrát nemusel. V takovém případě by si mohl zahrát i mladík Jiří Veselý. "Je pro mě velkou ctí, že jsem se dostal do sestavy obhájců titulu, a velice si toho vážím," řekl Veselý v neděli před odletem českého týmu do Ženevy. Letos začal sezonu výtečně, vyhrál v izraelském Eilatu dva turnaje kategorie Futures ITF po sobě. Oba turnaje dokázal Veselý vyhrát z pozice nejvýše nasazeného.

Švýcaři v čele s Wawrinkou si nesmírně věří

Švýcaři, kterým chybí v sestavě druhý hráč světa Roger Federer, by rádi prolomili neúspěšnou sérii - v prvním kole Světové skupiny nevyhráli od roku 2004. "Vyhrajeme, protože naše motivace to dokázat je obrovská," řekl odvážně Michael Lammer (357. hráč ATP). Jedničkou Švýcarů je světová sedmnáctka Stanislas Wawrinka a roli druhého singlisty bude nejspíše plnit Marco Chiudinelli (139. ATP).

"Každý zápas a každé kolo je v Davisově poháru jiné. Stan už mnohokrát dokázal, že je schopen porazit kohokoli, a i Marco dosáhl v Davis Cupu vynikajících výsledků," řekl švýcarský kapitán Severin Lüthi. Chiudinelli zdolal v roce 2007 v DC Španěla Fernanda Verdaska, ale z dalších devíti dvouher vyhrál jedinou.

Wawrinka má ve dvouhrách DC bilanci 15 výher a 11 proher. Z Melbourne přiletěl povzbuzen po osmifinále Australian Open, ve kterém až po pěti hodinách prohrál s pozdějším vítězem turnaje Novakem Djokovičem. "Češi jsou velkou výzvou a ten zápas s Djokovičem mi dodal hodně sebevědomí," řekl Wawrinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články