Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rosol je na rumunské antuce opět ve finále

Bukurešť - Po roce se Lukáš Rosol probojoval znovu do finále turnaje v Bukurešti, a má tak šanci obhájit svůj doposud jediný titul na okruhu ATP. Osmadvacetiletý tenista v semifinále otočil zápas s Robinem Haasem a zvítězil 3:6, 6:3, 6:2.

Lukáš Rosol
zdroj: E autor: ROBERT GHEMENT

Před rokem prožil Rosol v rumunské metropoli hodně emotivní týden, trofej totiž získal dva týdny po úmrtí otce a právě jemu ji věnoval. Na tamní antuce drží neporazitelnost i nyní. Vyřadil už čtyři soupeře, vítěznou sérii tam prodloužil na devět utkání a poslední krok ho dělí od druhého titulu v kariéře.

Proti Haasemu ale nezačal dobře. Zatímco až do dneška provázel turnaj déšť, dnes svítilo slunce a jiné podmínky jako by českému tenistovi nevyhovovaly. Od poloviny úvodního setu až do stavu 0:2 ve druhém prohrál pět gamů v řadě. Postupně však Rosol získával sebevědomí a semifinále otočil. Klíčový brejkbol, pátý ze sedmi v zápase, proměnil na 3:2 v rozhodující sadě a už nedal soupeři šanci.

V nedělním finále ho čeká turnajová jednička Bulhar Grigor Dimitrov, jemuž se v semifinále vzdal v prvním setu třetí nasazený Gaël Monfils z Francie kvůli zranění nohy. O titul se utkají v prvním vzájemném zápase. 

Šanci na double ztratil Rosol v semifinále čtyřhry. S uzbeckým spoluhráčem Denisem Istominem podlehli po velké bitvě Polákům Fyrstenbergovi s Matkowským.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti:

Dvouhra - semifinále: Rosol - Haase (Niz.) 3:6, 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články