Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rosol do čtvrtfinále v Šen-čenu nepostoupil, v Kuala Lumpuru dohrál Štěpánek

Šen-čen/Kuala Lumpur - Lukáš Rosol nepostoupil do čtvrtfinále v Šen-čenu a prodloužil tak sérii turnajů, na nichž nedokázal vyhrát alespoň dva zápasy. Daviscupový reprezentant prohrál v Číně ve druhém kole 4:6 a 3:6 se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem. V pátek se ve čtvrtfinále utkají Tomáš Berdych a Jiří Veselý. Radek Štěpánek dohrál na turnaji v Kuala Lumpuru, když nestačil na nejvýše nasazeného Španěla Davida Ferrera. Český daviscupový reprezentant světové osmičce podlehl 5:7 a 3:6.

Lukáš Rosol
zdroj: DPA autor: Marc Müller

Třicetiletý Rosol hrál naposledy čtvrtfinále v dubnu v Mnichově, dva vítězné duely poté zaznamenal ještě o měsíc později na Roland Garros. Na následujících devíti turnajích vypadl brněnský rodák v prvním či druhém kole a tuto sérii zaokrouhlil na deset dnes v Šen-čenu.

V utkání se čtvrtým nasazeným Garcíou-Lópezem se sice ujal vedení 2:0, pak však v každém setu ztratil po dvou servisech a zápas zakončil při prvním mečbolu soupeře nepovedeným "kraťasem" od základní čáry.

Štěpánek hrál s Ferrerem poprvé od finále Davisova poháru v roce 2012 v Praze, v němž jeho soupeř v úvodní dvouhře zvítězil ve třech setech, ale nakonec se z trofeje radoval český tým. Český tenista, jenž po zdravotních problémech figuruje v žebříčku ATP až na 278. místě, nestačil na Ferrera v pátém utkání po sobě. Celkově s ním má bilanci tři vítězství a devět
porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články