Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Rosol, Benešová i Záhlavová-Strýcová v Miami postoupili

Miami (USA) - Čeští tenisté zažili na turnaji v Miami vydařený den. Do druhého kola se na tvrdém povrchu propracovali Lukáš Rosol, Iveta Benešová i Barbora Záhlavová-Strýcová a všem k tomu stačily dva sety. Ztroskotala jen Klára Zakopalová, která nestačila na Rusku Valerii Savinychovou po setech 3:6 a 5:7.

Rosol v prvním vzájemném duelu zdolal Francouze Michaela Llodru a ve druhém kole vyzve Španěla Marcela Granollerse. V celém duelu si oba hráči drželi podání; první sadu rozhodla jediná Francouzova ztráta, druhou pak až tie-break.

Benešová si poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou 7:6 a 6:1. K jasné výhře směřovala už v prvním setu, jenže přišla o vedení 5:2. Nakonec zvítězila v tie-breaku, i když v něm třikrát přišla o podání. Podobné zaváhání už naopak ani jednou nedopustila v druhé sadě, kterou ovládla jasně 6:1. Její další soupeřkou bude další Ruska Světlana Kuzněcovová.

Záhlavová-Strýcová po výhře v tie-breaku první sady nakročila k podobnému výsledku jako Benešová, jenže při vedení 5:0 dopustila zbytečné drama. Rusce Věře Duševinové přenechala čtyři hry v řadě a zvítězila až 6:4. Z postupujících má také nejtěžší los, narazí na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články