Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Roland Garros znovu zkomplikoval déšť, středeční program byl zrušen

Jedenáctý hrací den tenisového Roland Garros v Paříži znovu poznamenal déšť, kvůli kterému byl program zrušen. Na kurtech se mělo rozhodnout o zbývajících semifinalistech dvouher. Semifinálové utkání Markéty Vondroušové s Johannou Kontaovou se posunulo na pátek. Celý den se na French Open naposledy nehrálo v roce 2016.

Dešťová přeháňka na Roland Garros
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Po přesunutí dnešních zápasů na čtvrtek totiž pořadatelé další program o den posunuli. Pokud tedy počasí dovolí, měla by se ve čtvrtek odehrát odložená čtvrtfinále a další zápasy čtyřher. Semifinále žen byla přeložena na pátek.

Rozpis čtvrtečních zápasů zůstal stejný, jen se začne už v poledne. Na centrálním kurtu Philippa Chatriera jako první nastoupí obhájkyně titulu Simona Halepová proti sedmnáctileté Amandě Anisimovové. Na dvorci Suzanne Lenglenové budou souběžně hrát turnajová osmička Ashleigh Bartyová a osmifinálová přemožitelka Kateřiny Siniakové Madison Keysová.

Nejdříve ve 14:30 začnou mužská čtvrtfinále, ve kterých budou favority světová jednička Novak Djokovič a loňský finalista Dominic Thiem.

Problémy kvůli nutnému zrušení kompletního programu zažívají francouzští organizátoři letos naposledy. Za rok už bude nad kurtem Philippa Chatriera zatahovací střecha, takže se bude moci stejně jako na ostatních grandslamech alespoň na jednom dvorci hrát i v dešti. Ve čtvrtek by v Paříži podle meteorologů pršet nemělo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články