Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Rod Laver má v Praze kromě turnaje také korespondenční lístek

Cesta na poštu nemusí být jen nudnou přehlídkou ztraceného času. Ti, kdo v úterý zašli na hlavní poštu v Praze, mohli potkat tenisovou legendu, na jejíž počest se koná v české metropoli od pátku do neděle první ročník Laver Cupu. Bývalý australský tenisový virtuos Rod Laver totiž v Jindřišské ulici představil korespondenční lístek se svým portrétem.

Rod Laver a Jan Kodeš (vpravo)
zdroj: ČT4 autor: ČTK: Michal Krumphanzl

"Jsem nesmírně poctěn, že je moje jméno spojeno s touto unikátní akcí, a věřím, že si Praha užije skvělý tenis," pronesl devětasedmdesátiletý Australan, bývalý první hráč světa, který vyhrál jedenáct grandslamových vavřínů.  

Spolu s Laverem se představení korespondenčního lístku, kterých byl vydán limtovaný počet 2700 kusů, zúčastnil také český wimbledonský vítěz Jan Kodeš. "Je to mimořádné, že tady Rod je, a je skvělé, že Roger (Federer) vymyslel tuhle akci, aby uctil nejlepšího hráče minulých generací, který se zasloužil o rozvoj tenisu. Díky němu se tenis dostal do současných výšin a hráči můžou vydělávat obrovské peníze," konstatoval Kodeš.  

Je nám líto, video expirovalo.
Na Laver Cup se do Prahy sjíždějí osobnosti a kurt je připraven

Vítěz Davisova poháru z roku 1980 má jasno, kdo patří k nejlepším hráčům v historii tenisu. "Pro mě to jsou Laver a Federer," řekl jednasedmdesátiletý Kodeš. Laver Cup bude mít podle Kodeše své místo na tenisové mapě. "Kdyby konkurenční podnik nevznikl, tak by bylo víc a víc turnajů ATP. Je to jakési oživení. Je otázkou, jak to veřejnost přijme, ale je to pokus udělat něco významného," uvedl Kodeš a dodal: "Myslím, že Evropa vyhraje."  

Dvojnásobný vítěz French Open měl s Laverem bilanci 2:4 na zápasy. "On patřil k silné australské éře rytířského chování. Byli to hráči, kteří se nikdy nevymlouvali na vítr, povrch a míče. Byli vzorem pro ostatní tenisty i pro mě," řekl Kodeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články