Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Římská antuka jí svědčí. Plíšková bude hrát o titul

Karolína Plíšková si na antuce v Římě zahraje o titul. Řekyni Marii Sakkariovou porazila 6:4, 6:4 a může vyhrát třináctý turnaj WTA. Soupeřkou české tenistky bude Britka Johanna Kontaová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Joe Skipper

Plíšková se po zdravotních problémech způsobených virem dostala do výborné formy a týden před grandslamem French Open bude útočit na třetí trofej z antuky. Sedmadvacetiletá světová sedmička zápas se Sakkariovou nezačala dobře, ale za stavu 2:4 jí pomohl déšť a krátká pauza. Průběh Plíšková otočila a po hodině a půl se radovala z postupu do finále.

O čtyři roky mladší Sakkariová závěr vůbec nezvládla. V posledním gamu při vlastním servisu pod tlakem chybovala a neuhrála ani míček. Před rokem Řekyni ve druhém kole po dramatickém duelu Plíšková podlehla a z frustrace z chyby polské rozhodčí tehdy rozmlátila raketu o umpire.

Rodačka z Loun již letos vyhrála na začátku sezony turnaj v Brisbane. S nedělní soupeřkou Kontaovou má bilanci pěti výher a jedné porážky. Britka, 42. hráčka žebříčku, zastavila vítěznou sérii šampionky z Madridu Kiki Bertensové vítězstvím 5:7, 7:5 a 6:2.

"Jsem hodně šťastná, protože pořád nemám pocit, že hraju nějak úžasně. Ale jsem ve finále a zvlášť na tomto turnaji to pro mě hodně znamená, protože jsem tady nehrávala dobře. Je to příjemné i vzhledem k Paříži," připomněla Plíšková po 501. vyhraném zápase v kariéře blížící se Roland Garros.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškové se v Římě postaví Kontaová

O titul si naopak nezahrají světové jedničky ve čtyřhře Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. V přípravě na obhajobou titulu na French Open prohrály v semifinále s bělorusko-australskou dvojicí Viktoria Azarenková, Ashleigh Bartyová dvakrát 4:6.

Mužské singlové finále nabídne již 54. vzájemný souboj Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala, tedy aktuální světové jedničky a dvojky. Oba mají na kontě shodně 33 titulů z turnajů Masters, jeden z nich se v neděli stane novým rekordmanem. Ve vzájemné bilanci má mírně navrch Djokovič (28:25).

Nadal si první antukové finále v sezoně vybojoval na čtvrtý pokus a bude usilovat už o devátý triumf v Římě. Řeka Stefanose Tsitsipase porazil 6:3, 6:4 a vrátil mu týden starou porážku z Madridu. Djokovič přehrál Argentince Diega Schwartzmana 6:3, 6:7 a 6:3.

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (4) - Sakkariová (Řec.) 6:4, 6:4, Kontaová (Brit.) - Bertensová (6-Niz.) 5:7, 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články