Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Řecko má po 45 letech finalistu na okruhu ATP, Tsitsipas vyzve Nadala

Po dlouhých 45 letech se řecký tenista probojoval do finále turnaje ATP. Devatenáctiletý Stefanos Tsitsipas si zahraje o titul v Barceloně, kde v semifinále porazil pátého nasazeného Španěla Pabla Carreňa 7:5, 6:3. Jeho soupeřem bude desetinásobný vítěz domácího podniku Rafael Nadal, který deklasoval Belgičana Davida Goffina 6:4, 6:0 a zaznamenal 400. vítězství na antuce v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal deklasoval Goffina a vyhrál 400. zápas na antuce

Tsitsipas dosáhl v pátek nejcennějšího vítězství v kariéře, když zdolal Rakušana Dominica Thiema, a dnes na něj navázal. Postupem do finále napodobil Nicholase Kalogeropulose, jenž v roce 1973 prohrál zápas o titul v americkém Des Moines. Díky úspěšnému vystoupení v Barceloně se Tsitsipas posune ve světovém žebříčku poprvé do elitní padesátky.

Antukový fenomén Nadal oslavil 400. vítězství na antuce, kde neprohrál už 18 zápasů a rekordních 44 setů v řadě. Zmíněné mety dosáhl jako čtvrtý hráč v historii ATP World Tour. Více jich na oranžovém povrchu nasbírali jen Argentinec Guillermo Vilas (659), Španěl Manuel Orantes (502) a Rakušan Thomas Muster (422).

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,794.220 eur):

Dvouhra - semifinále: Tsitsipas (Řec.) - Carreňo (5-Šp.) 7:5, 6:3, Nadal (1-Šp.) - Goffin (4-Belg.) 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články