Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rebel nechybí. Australané půjdou na Čechy v Davis Cupu i s Kyrgiosem

Melbourne – Australané odhalili sestavu pro první kolo Davisova poháru. Do nominace kapitána Lleytona Hewitta pro souboj proti Čechům se dostali Nick Kyrgios, Sam Groth, deblový specialista John Peers a nováček týmu Jordan Thompson.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK autor: Issei Kato

Lídrem domácího týmu v duelu, který bude od 3. do 5. února hostit Kooyong Lawn Tennis Club v Melbourne, by měl být Kyrgios. Jednadvacetiletý tenista, jenž je ale nechvalně proslulý svou náladovostí, figuruje ve světovém žebříčku na 13. místě.

Ve výběru chybí australská dvojka Bernard Tomic, jenž se z nominace omluvil. Debut si tak odbude žebříčková trojka Thompson, kterému v pořadí ATP patří 76. příčka. Čtyřhru potáhne světová devítka deblového žebříčku Peers, doplnit by ho mohl Groth (59. v žebříčku čtyřhry/162. ve dvouhře).

Jedničkou oslabeného týmu nejspíš bude Jiří Veselý, kterého doplní zkušený Radek Štěpánek. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se omluvil, hrát nebudou ani Adam Pavlásek a Lukáš Rosol. Kapitán Jaroslav Navrátil, jenž dnes oznámí nominaci, tak zřejmě premiérově povolá Jana Šátrala (164. v žebříčku ATP) či Zdeňka Koláře (238.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články