Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Raonic v Brisbane vrátil Federerovi porážku, Wawrinka vyhrál v Čennaí

Brisbane (Austrálie)/Čennaí (Indie) – Milos Raonic znemožnil favorizovanému Švýcarovi Rogeru Federerovi obhajobu titulu na turnaji v Brisbane. V repríze finále z loňského ročníku čtvrtý nasazený hráč oplatil turnajové jedničce porážku a po výsledku 6:4, 6:4 získal osmou trofej v kariéře. Švýcar Stan Wawrinka vyhrál třetím rokem za sebou a počtvrté celkově turnaj v indickém Čennaí.

Milos Raonic
zdroj: Reuters

Federer hrál v Brisbane finále třetím rokem po sobě, ale podruhé prohrál; v roce 2014 jej porazil domácí Lleyton Hewitt. Na Raonice v předchozích deseti vzájemných duelech nestačil jen jednou, tentokrát ale nedokázal ani jednou prolomit servis skoro dvoumetrového soupeře. Sám v každém setu jednou při vlastním podání zaváhal a připravil se o možnost získat 89. titul.

"Letos sis to zasloužil ty, hrál jsi dobře," řekl Federer Raonicovi při ceremoniálu. Prozradil, že nebyl úplně v kondici po zdravotní stránce, v týdnu se o něj pokoušela chřipka. "Trochu jsem marodil, ale dotáhl jsem to do finále. Jsem spokojený a tahle porážka mě neporazí," konstatoval Federer, který finálovou účastí korunoval první společný turnaj pod vedením nového trenéra Ivana Ljubičiče.

Nejvýše nasazený favorit v Čennaí Wawrinka zvládl i finálový zápas ve dvou setech, Chorvata Bornu Čoriče porazil 6:3 a 7:5. Třicetiletý Wawrinka, čtvrtý hráč světového žebříčku, získal titul v Čennaí počtvrté při osmé účasti. V kariéře oslavil dvanáctou trofej. Po úspěšné obhajobě si dopřeje týden volna a pak na Australian Open zaútočí na druhý titul, neboť před dvěma lety v Melbourne poprvé ovládl grandslam.

"Čekal jsem těžké utkání, Borna dokáže najít cestu, jak se vrátit do zápasu," řekl Wawrinka. Devatenáctiletý Čorič, nejmladší finalista na ATP Tour od roku 2008, po těžkých zápasech v předchozích dnech už neměl síly a finálová účast mu k velké radosti stačila. "Bylo to moje první finále, udělal jsem chyby, dejte mi prosím čas," prohlásil teenager.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články